HU_18052019_Enduro_EMV_III_etapp_Paikuse_Biene_230

Priit Biene katkestas kukkumise tõttu neljanda MM-etapi Kreekas

Priit Biene (Yamaha, Johansson MPE RedMoto Racing) katkestas neljanda enduro maailmameistrivõistluste etapi Kreekas esimesel päeval kukkumise tõttu.

Tingimused Kreekas Serreses on sel nädalavahetusel olnud ekstreemsed: reedel sadas enne Super Testi tohutu rajuga alla suur vihm, mis muutis kogu raja väga märjaks. „Sõitsin kohe stardist minnes lintidesse, kuid mul veel vedas, kuna üks tiimikaaslane sõitis samast reklaambännerisse, mis lõhkus ta ratast korralikult.“ Muus osas läks Super Test hästi.

Ülejäänud sõidpupäevadel valitses meeletu palavus, kuumust oli 34 kraadi ja enam. „Õhk ei liigu, higistama hakkad juba ainult toolilt püsti tõustes,“ kirjeldas Biene.

Kahjuks jäi neljas MM-etapp sel aastal ainsana maailma tippkonkurentsis osaleva eestlase jaoks lühikeseks. „Laupäev algas paari veaga, kuid enesetunne oli hea,“ rääkis Biene. „Teisel ringil esimesel katsel kukkusin palkidest tehtud kaksikul. Kukkudes panin käed ette ning maandudes tundsin/kuulsin käevarre lihases või küünarnukis mingit plõksu ning sain kohe aru, et asi ei ole hea.“ Rajalt viidi Biene haiglasse, kus tehti röntgen, mis näitas, et luumurde ei ole. Esmaspäeval öösel lendab Biene Eestisse ja käib MRT-uuringul, et saada vigastusest täpsem ülevaade.

Viies MM-etapp toimub juba järgmisel nädalavahetusel, 21.-23. juunil Itaalias, kuid sinna Biene ei sõida, kuna vasak, haiget saanud käsi teeb praegu tugevasti valu. Juuli alguses peaks Biene asuma ajateenistusse spordirühma. Kuues MM-etapp toimub septembri keskel Tšehhis.

,