Pärnu sai uue kuninga!

Pärnu lennuvälja motopargis sõideti motokrossi Eesti, Läti ja üle pika aja ka Balti meistrivõistluste etapid, kus esimesel päeval olid võistlustules sooloklassid. Nii kuninglikus MX1 klassis, kui ka õhtuse superfinaalis, kus selgus Pärnu Kuningas, võidutses lätlane Toms Macuks.

Monster Energy MX1 masinaklassi esimeses sõidus asus liidriks Gert Krestinov (Kawasaki, Motoextreme), kuid mõne ringi möödudes haaras liidrikoha lätlane Toms Macuks (KTM), kes hoidis paari sekundilist edu Krestinovi ees võiduka lõpuni. Kolmandana sõitis terve sõidu Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing).
Teist sõitu juhtis poole distantsini Mägi, kuid siis möödus temast avasõidu esimese ringi järel liider olnud, kuid siis äpardunud ja lõpuks neljanda koha saanud Erki Kahro (KTM, SJT Kahro Racing), kes ka sõidu alla sekundilise eduga Macuksi ees võitis. Kolmandana ületas lõpujoone Krestinov, kes jäi lätlasest sekundi kaugusele, ning Mägi pidi seekord neljanda kohaga leppima.
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Macuks (47 punkti) Kahro (43 p) ja Krestinovi (42 p) ees, Mägi, kes tõusis meistrivõistluste liidriks, oli 38 puntkiga neljas.

MX1 start. Foto: Genadi Katenev

MX2 klassi avasõidus heitlesid esikohale Hardi Roosiorg (KTM, KTM Racing Estonia) ja Priit Rätsep (Honda, HRC Eesti Racing Team). Sõitu alguses juhtinud Roosiorg takerdus ühe ringiga mahajääja taha ning Rätsep kasutas head juhust ning tõusis ise liidriks ja hoolimata Roosioru pingutustest, võttis poole sekundilise vahega väärt võidu Rätsep. Kolmandaks sõitis end enamus sõidust samal kohal kihutanud Meico Vettik (KTM, KTM Racing Estonia).
Teises sõidus haaras Roosiorg taas kohe liidrikoha ning suutis väikest vahet Rätsepaga terve distantsi vältel hoida ja lõpetas esimesena. Kolmanda koha pealt uudist seekord ei tulnud, kui Vettik kihutas sõidu uhkes üksinduses algusest lõpuni.
Kokkuvõttes sai etapivõidu Roosiorg, kes kogus Rätsepaga võrdselt 47 punkti, Vettik oli 40 punktiga kolmas. Meistrivõistluseid asus juhtima Rätsep.
Samades sõitudes osalenud MX125 klassis sõitsid end Pärnus poodiumile lätlane Mairis Pumpurs (Yamaha), Martin Michelis (KTM, Sõmerpalu MK) ja Romeo Karu (KTM, KTM Racing Estonia). Meistrivõistluste uueks liidriks tõusis Michelis.

Klassis 85cc ei leidunud täna vastast lätlasele Karlis Reišulisele (KTM), kes võitis kindlalt mõlemad sõidud. Teise koha sai kokkuvõttes Mikk Martin Lõhmus (KTM, HRC Eesti Racing Team), tema oli avasõidus teine ja viimases kolmas. Poodiumi madalaimale astmele tõusis päeva lõpuks võitja kaasmaalane Kirils Maslovs (Husqvarna), kes asus ühtlasi ka meistrivõistluste liidriks.

65cc klassis võitis esimese sõidu lätlane Jekabs Kublins (Yamaha), kes sai enamus sõidust juhtinud Gregor Kuusest (Husqvarna, RedMoto Racing) mööda alles sõidu lõpus. Teises sõidus Kuusk aga ei vääratanud ja võttis Kubulinsi ees ülivõimsa võidu. Kahe sõidu tulemusena sai kolmanda koha sõitudes vastavalt 4. ja 3. kohal lõpetanud Kaspar Uibu (Yamaha, Sõmerpalu MK). Kubulinsiga võrdselt punkte kogunud Kuusk võitis tänu teisele sõidule etapi ja säilitas ka tiitlivõistlusel oma liidrikoha.

Veteranide arvestuses võitis mõlemad sõidud ja etapi kindlalt soomlane Niko Kalatie (KTM). Sõitudes 2. ja 3. koha saanud Tarmo Jaasi -Tamm (KTM, MK K&K) oli teine ning sõidud 6. ja 2. kohal lõpetanud Heigo Lauren (Yamaha, SK Yamaha Keskus) oli kolmas. Tabeli liidrina jätkab Jaasi-Tamm.

MX Hobi Eesti karikavõistluste arvestuses sõitsid end poodiumile Danel Dreiving (Yamaha, Paikuse MK), Sander Luik (Husqvarna, Pärnu MC) ja Riko Muttik (Kawasaki, Mägi Racing).

Kahe sõiduvooru vahel peetud mees-mehe vahelise “Pevolmoto” sprindivõistluse võitis Krestinov Karel Kutsari (KTM, Estonian Express Racing) ja Macuksi ees.

Päeva lõpetas Pärnu Kuningas Superfinaal, kus Macuks haaras kohe Mägi ees liidrikoha ning mõne ringi möödudes liitus rongiga ka Krestinov. Kolmik kihutas enamus sõidust väikeste vahedega ning hoolimata eestlaste survestamisest suutis lätlane oma edu hoida ning võitis võidukihutamise. Krestinov sai küll Mägile korduvalt lähedale, kuid mööduda ei suutnud ja nii sai teise koha Mägi ning Krestinovile kuulus kolmas koht.

Pühapäeval on Pärnus võistlustules külgvankrid ja quadid eesotsas kodurajal võistleva quadide valitseva Euroopa meistri ja tänavuse EM-liidri Kevin Saarega. Võistlussõidud algavad Pärnus kell 11:30.

Võistluse jooksvatel tulemustel saab silma peal hoida ka interneti vahendusel aadressil www.msport.ee/livetiming/

Tänased detailsed tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1689053