Gregor Kuusk sai Euroopa meistrivõistlustel Tsehhis 13. koha

Koos motokrossi maailmameistrivõistluste etapiga toimus Tsehhis Loketi krossirajal ka 85cc ja 65cc klasside Euroopa meistrivõistluste finaaletapp. Meie poistest tegi kõige parema tulemuse Gregor Kuusk, kes 65cc klassis kolmeteistkümnenda koha sai.

65cc klassis oli meid ainsana esindamas Gregor Kuusk (Husqvarna). Kvalifikatsioonis näitas ta korralikku hoogu ning sai kirja paremuselt 12. ringiaja. Eile toimunud esimese sõidu start kahjuks ebaõnnestus Gregoril ning tal tuli sõitu alustada kolmandana kümne lõpust. Teisel ringil ta veel ka kukkus ja langes päris viimaste sekka. Kuna poiste sõit on üsna lühike, siis oli ülimalt raske head kohta veel püüda. Kuusk suutis kümnekonnast konkurendist siiski veel mööduda ning lõpetas sõidu kahekümneviiendal kohal. Sõidu võitis kodurajal sõitnud Vitezslav Marek (Tsehhi, KTM), teisena lõpetas Marius Adomaitis (Leedu, KTM) ja kolmandana Semen Rybakov (Venemaa, KTM).

Täna toimunud teises sõdus tegi Kuusk suurepärase stardi ja avaringilt tulles oli ta viiendal kohal. Gregor võitles vapralt terve sõidu ja suutis kohati näidata väga head kiirust ja tarka sõitu. Sõidu jooksul andis Gregor küll mõned kohad ära, kuid tuli finišisse väga heal kaheksandal kohal. Sõidu võitis ülivõimsalt taas Vitezslav Marek, teisena lõpetas sõidu Edoardo Martinelli (Itaalia, Husqvarna) ja kolmandana Marius Adomaitis.

Võistluste kokkuvõttes tuli Gregor Kuusk kolmeteistkümne punktiga 13. kohale. Euroopa meistriks krooniti 50 punktiga Vitezslav Marek, teise koha sai 42 punktiga Marius Adomaitis ja kolmanda koha 38 punktiga Semen Rybakov. Eraldi tuleb ära märkida ka Hollandi tütarlaps Lotte Van Drunen, kes poistele kõvasti konkurentsi pakkus ja lõpuks kuuendana võistluse lõpetas.

85cc klassis oli meie poisse rajal kaks, Mikk-Martin Lõhmus (KTM) ja Richard Paat (KTM). Kvalifikatsioonis 25 ringiaja välja sõitnud Lõhmus tegi sarnased tulemused ka põhisõitudes. Eile toimunud avasõidus püsis Lõhmus kogu sõidu kolmanda kümne alguses ning finisisse jõudiski ta 23. kohal. Richard Paat lõpetas sõidu kolmekümneneljandana. Sõidu võitis lätlane Edvards Bidzans (Husqvarna), teine oli prantslane Quentin Marc Prugnieres (KTM) ja kolmas itaallane Valerio Lata (KTM).

Kahjuks ei suutnud meie poisid ka teises sõidus top 20 sisse sõita. Mikk-Martin Lõhmus lõpetas sõidu 26. kohal ja Richard Paat 32. kohal. Sõidu võitis Valerio Lata, teine oli Edvards Bidzans ja kolmas Quentin Marc Prugnieres.

Euroopa meistriks krooniti 85cc klassis 47 punktiga lätlane Edvards Bidzans, teise koha sai 45 punktiga Valerio Lata ja kolmandan koha 42 punktiga Quentin Marc Prugnieres. Mikk-Martin Lõhmus sai 27. koha ja Richard Paat 32. koha.