960-meico vettik-foto-jaan saluste

Meico Vettik sai juunioride MM-il 12. koha

Lõppenud nädalavahetusel toimusid Itaalias juunioride maailmameistrivõistlused motokrossis, kus eestlastest said pühapäevastesse finaalidesse kolm sõitjat. Päeva parima tulemuse sõitis välja Meico Vettik, kes oli kahe sõidu kokkuvõttes 12.

Masinaklassis 125cc klassis sai Meico Vettik (KTM) hea stardi ja kihutas kohe esimeste seas, aga sõidu keskel langes ta kuuendake, kuid võttis seejärel 2 kohta tagasi ning lõpetas võidukihutamise kõrgel neljandal kohal. Kvalifikatsioonis väga hea tulemuse teinud Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna) start seevastu ei õnnestunud eriti hästi ning avaringil tuli ka üks kukkumine, mis langetas ta võistlejaterivi viimaseks. Sõidu edenedes parandas noormees küll usinalt oma kohti, kuid enamat 20ndast kohast seekord ei tulnud.
Vettik ei saanud teises sõidus kahjuks head starti ning avaringi järel oli ta kolmanda kümne lõpus ja sellest sõidust tuli lõpuks 23s koht. Talviku oli alguses 14ndal kohal, kuid siis sõitis ees kukkunud konkurendile sisse ning kaotas kohti ning hiljem tuli kokkupõrkes purunenud summuti tõttu sõit katkestada.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai Vettik 18 punktiga 12. koha, Talviku oli 1 punktiga 25. Maailmameistriks tuli ka Euroopa meistrivõistluseid domineeriv itaallane Mattia Guadagnini (Husqvarna) prantslase Tom Guyoni ja šveitslase Mike Gwerderi (mõlemad KTM) ees.

85cc klassis osales Mikk-Martin Lõhmus (KTM) stardikurvis toimuud segaduses, kui tema ees kukuti ning eestlane takerdus selle puntra taha. Seejärel sõitis ta enamuse sõidust neljandas kümnes ja lõpetas sõidu 34ndal kohal. Teine sõit kulges Lõhmusel juba paremini ning sellest sõidust tuli 25s koht.
Kahe sõidu tulemusena sai Lõhmus 29. koha, ilmameistriks tuli kohalik Valerio Lata (KTM), kellele järgnesid lätlane Edvards Bidzans (Husqvarna) ja Matteo Luigi Russi (KTM) Itaaliast.

125ste sõitjad jätkavad nüüd hooaega viimaste EM-etappidega ning 85cc sõitjatest osaleb Lõhmus ainsa eestlasena EM-finaalis, mis toimub Tšehhis Loketis toimuva MM-etapi raames.

,