HU_21072019_ENKV_IV_Pitbike_II_etapp_Tyri_Pikand_Kubulins_182_v

Pikand ja Kuusk panid end maksma Olerex motokrossi noortesarja etapil Türil

Romeo Pikand ja Gregor Kuusk panid end täna maksma Türil toimunud Olerex motokrossi noortesarja neljanda etapi põnevussõitudes klassides 85cc ja 65cc.

Peale ligi kahekuist pausi toimus täna Türil Kihli motokeskuses järjekordne Olerex motokrossi Eesti noorte karikasarja etapp, mida seekord soosis päikesepaiste ja tänu raja jooksvale kastmisele ei kimbutanud sõitjaid väga ka tolm.

Klassides 85cc ja 65cc tuli Eesti sõitjatel rinda pista ka väga kiirete lätlaste, vendade Janis (Husqvarna) ja Jekabs Kubulinsiga (Yamaha). 85cc klassis võitis kvalifikatsiooni üllatuslikult 1,87 sekundiga Pikandi (KTM, Viljandi VMK) ees Hugo Nork (KTM, Motoextreme). Esimeses sõidus sai Kubulins väga hea stardi, Pikand pidi teda kolmandalt kohalt jälitama hakkama ja olles Richard Paadist (KTM, AYR Racing Team) möödunud, püsis Viljandi noormees terve sõidu lätlasel tihedalt kannul. Kuid hoolimata meeletust pingutusest viimasel ringil, ei õnnestunud tal möödasõitu sooritada ja vahe finišis oli napp 0,125 sekundit. „Väga raske oli siin täna möödasõitu teha,“ ütles Pikand. „Kubulinsil on see 85-e klassis ka viimane aasta, minul alles esimene.“ Teises sõidus Pikand midagi saatuse hooleks ei jätnud, sai hea stardi ja suutis Kubulinsi kuni finišini selja taga hoida ning seega ka etapi võita. Mõlemas sõidus oli kolmas Paat. Karikasarjas säilitas 106 punktiga liidripositsiooni täna neljas olnud Mark Peterson (KTM, Valga MK).

Gregor Kuusk

Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing) võitis küll kindlalt kvalifikatsiooni, kuid ka temal ebaõnnestus esimene start, nii et tuli hakata konkurente püüdma viiendalt kohalt. Noormees sai selle missiooniga hakkama, möödudes seitsmendal ringil viimaks ka liider olnud Kubulinsist ning sõites ühtlasi välja kiireima ringi. Kuusk nagu Pikandki läks teises sõidus stardivõiduga kindla peale välja, seekord eksis Kubulins, kes langes teiselt kohalt kaheksandaks ja pidi ise konkurente jälitama ning lõpetas seekord neljandana. Teises sõidus oli teine Kaspar Uibu (Yamaha, Sõmerpalu MK), kes esimeses sõidus sõitis välja kolmanda koha, kolmas Tristen Mardo (KTM, AYR Racing Team). Päeva kokkuvõttes sai Kuusk esimese, Uibu teise ja Kubulins kolmanda koha ning Kuusk on ka karikasarjas liider.

50cc klass kiiremate, A-grupi sõidud võitis kindlalt Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), teine oli mõlemas sõidus Aston Allas (Husqvarna, RedMoto Racing), esimeses sõidus sõitis kolmanda koha välja Krevor Marcel Nõmme (KTM, SJT Kahro Racing), teises aga soomlane Elias Villanen (KTM), kes sai kolmanda koha ka etapi kokkuvõttes. Selles klassis juhib karikasarja 147 punktiga Leok. B-grupi mõlemad sõidud võitis Edvin Jürgen (Husqvarna, Viljandi VMK). 50cc klassis oli Türi etapp ka Eesti meistrivõistluste arvestuses ning sedagi sarja juhib Lucas Leok

Theo Kolts (KTM, Vihur Motosport) elas küll mõlemas sõidus üle kukkumise, kuid võitis ka hoolimata äsja kipsist vabanenud käele mõlemad kõige pisemate klassi, 50 PW/Mini sõidud. Poodiumil järgnesid talle Chris Ryan Kaljumäe (KTM, RedMoto Racing) ja Markus Rotmeister (Husqvarna, Pärnu Motoclub).

ATV Lapsed klassis võitis Karl Koho (Apex, Äksi39 Team) Türi poisi Samuel Klettenbergi (Apex) ja Argo Algma (Apex, Panter) ees. ATV Lapsed Juunior klassis olid kiiremad Pätrik Ilm, Kaspar Saar (mõlemad Apex, Linnamäe Krossiklubi) ja Eric Tõnisson (Can-Am, Linnamäe Krossiklubi). Quad 100 klassis oli üks osaleja, Gert-Daniel Ilm (Yamaha, Linnamäe Krossiklubi).

Pitbike Open ja Pitbike 88 Semi esimese sõidu start.

Türil samuti toimunud Pitbike Open klassi Eesti meistrivõistluste teise etapi esimese sõidu võitis võimsalt eelmise aasta meister Heido Havam (Honda, HRC Eesti Racing Team) Marko Lepiku (BucciMoto, Mini RC) ja Juss Maidla (BucciMoto, Kagu MK) ees. Teise sõidu prooviringil Havami Honda mootor enam aga ei töötanud ning ta ei saanud starti minna. Nii avanes võimalus etapivõit vormistada Maidlal, kes edestas nii selles sõidus kui päeva kokkuvõttes Lepikut ja Egert Karaskit (Pitpro, Kagu MK). Maidla asus 89 punktiga ka meistrivõistluste liidriks. Korraldaja karika Pitbike Semi 88 klassis võitis Raivo Raudsepp (Pitpro, Sõmerpalu MK).

Võistluse täpsemad tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Events/1697326

Olerex motokrossi Eesti noorte karikavõistluste viies ja Pitbike Open EMV kolmas etapp toimub 4. augustil Äksis.

, , ,