Jörgen-Matthias Talviku sai EMX125 klassi etapil Belgias 12. koha

EMX125 klassi euroopa meistrivõistluste eelviimane etapp toimus sellel nädalavahetusel Belgias ränkraskel Lommeli krossirajal. Hooaja kokkuvõttes poodiumikoha eest võitlev A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Jörgen-Matthias Talviku teenis etapi kokkuvõttes 12. koha.

Kvalifikatsioonis näitas meie poistest parimat kiirust Jörgen-Matthias Talviku, kes teises grupis sõitis välja kolmanda ringiaja. Samas grupis olnud Martin Michelis pidi leppima 32. ajaga ning tema põhisõitudesse ei pääsenud. Esimeses grupis olnud Meico Vettik sai kirja üheteistkümnenda ringiaja.

Eile toimunud avasõidus tegi meie poistest parema alguse Meico Vettik (KTM), kes stardi järel top 20 piiril oli. Vettiku sõidu algus oli väga hea ning ta parandas kiiresti positsiooni ning tõusis korraks juba 12. kohale. Kahjuks sealt edasi läks tema sõit allamäge ning sisse tulnud sõiduviga langetas ta lõpuks 31. kohale. Kehvema stardi teinud Jörgen-Matthias Talviku ei suutnud sõidu jooksul kuidagi oma tavapärast kiirust leida. Ta pidi pikka aega vaeva nägema, et top 20 sisse esmalt tõusta. Sõidu teises pooles õnnestus tal veel mõned möödasõidud teha ning finišis oli Talviku viieteistkümnendana. Talviku kahjuks olid tema lähimad konkurendid aga kõik tasemel ja võtsid kõrgeimad kohad. Sõidu võitis sarja kindel liider Mattia Guadagnini (Itaalia, Husqvarna), teise koha teenis Simon Laengenfelder (Saksamaa, KTM) ja kolmanda koha Tom Guyon (Prantsusmaa, KTM).

Täna hommikuses teises sõidus tegi korraliku stardi Vettik, kes võttis koha sisse esikümne lõpus. Esimesed ringid oli Meico väga kiire ning ta tõusis vahepeal juba seitsmendale kohale, kuid mida ring edasi seda raskemaks läks meie mehe sõit. Vettiku füüsis ei pidanud vastu ja ta hakkas kohti kaotama ning lõpuks langes Meico 18. kohale. Hooaja kokkuvõttes kõrge koha eest võitlev Jörgen-Matthias Talviku oli stardi järel top 20 piiril. Kahjuks tegi ta kohe sõidu alguses vea ning kukkus ja langes kümme kohta tahapoole. Lootusetust seisust hakkas Talviku kõvasti võitlema ning iga ringiga suutis ta kohta parandada. Mõned ringid enne sõidu lõppu suutis Talviku juba top 15 sisse tõusta. Kahel viimasel ringil tegi ta hullumeelset sõitu ning finišisse jõudis Jörgen-Matthias lõpuks koguni üheksandana. Sõidu võitis Simon Laengenfelder, teise koha sai Mattia Guadagnini ja kolmanda koha Tom Guyon.

Etapi kokkuvõttes teenis Jörgen-Matthias Talviku kaheksateistkümne punktiga 12. koha. Meico Vettik oli kolme punktiga kahekümneteine. Etapivõidu teenis 47 punktiga Simon Laengenfelder. Samade punktidega oli teine Mattia Guadagnini. Kolmanda koha sai 40 punktiga Tom Guyon. Enne viimast etappi on Talviku 165 punktiga viiendal kohal. Kolmas koht hooaja kokkuvõttes on veel võimalik ja sellest lahutab Talvikut 10 punkti. Kolmandale kohale tõusis tänase etapi võitja Laengenfelder. Liider on 265 punktiga Guadagnini.

Viimane etapp toimub 25. augustil Rootsis Uddevalla krossirajal.