PMC Addinol Honda Racing Team võttis Tihemetsast kolm poodiumikohta

20. augustil, Eesti taasiseseisvumispäeval, leidis Tihemetsas aset motokrossi Eesti meistrivõistluste neljas etapp, millest kujunes PMC Addinol Honda Racing Team’i jaoks suurepärane ning poodiumite rohke võistluspäev.

Ilus ilm ja hea rada tekitas juba hommikul vara ootusäreva ja hea emotsioonilaengu. Starti oli minemas kuldne kolmik – Harri Kullas, Priit Rätsep ja Mikk Martin Lõhmus ja teada oli, et päev saab olema põnev!

Kvalifikatsioonisõidud näitasid nii meile kui ka pealtvaatajatele – vaeva on nähtud ja trenni on tehtud ning tulemused peegeldasid seda ideaalselt: Mikk Martin Lõhmus 85cc klassis tuli kvalifikatsioonis tugevale teisele positsioonile, sama oli ka Monster Energy MX1 kvalifikatsioonisõidus Harri Kullasega, kes Leoki järel jäi teisele positsioonile tulles esimest starti ootama. MX2 ajasõidus oli Priit Rätsep oma klassi kiireim, Jörgen-Matthias Talviku küllaltki kannul, mis veel omakorda suurendas ootust esimese sõidu ees- mis ja kuidas saama hakkab!

Nii esimeses kui ka teises sõidus 85cc masinaklassis võitlesid esikoha eest Mikk Martin Lõhmus ja lätlane Karlis Reišulis. Kui esimeses sõidus oli näha, et lätlane Karlis oli väga heas minekus ja võttis kindla võidu, siis teises sõidus parandas Mikk Martin enda ringiaegu järk-järgult, tulles Karlisele niivõrd palju järgi, et finišijoon ületati vaid ühe sekundilise vahega. Mikk Martin lõpetas Tihemetsa etapi küll teisel poodiumi astmel, kuid punktiarvestuses tõusis oma klassis liidriks ja on hetkel uhke Red Plate’i omanik!

Kui langes MX2 masinaklassi esimese sõidu stardipuu, ei saanud küll meie mees Priit Rätsep enda nimele vormistada esimest holeshot’i võitu, kuid kindel ja tugev sõit tõi Priidu siiski ideaalselt sõiduliidriks ning sõit lõpetati kindla ning ülekaaluka võiduga konkurentide ees! Teine start läks aga Priidule juba rohkem temale omases võtmes ning enda nimele vormistati ka stardivõit. Kogu teise sõidu vältel kasvatas Priit konkurentide ees vahemaad märgatavalt ja lõpetas ka teise sõidu väga tugeva ja ülekaaluka võiduga.

Monster Energy MX1 mõlemad stardivõidud võttis ootuspäraselt Harri Kullas ja hakkas konkurentidega ring ringi haaval vahemaad enda kasuks kasvatama. Esimeses sõidus nägime põnevat võitlust Tanel Leoki ja Harri Kullase vahel, mis kestis mitu head ringi, kuniks Leok väänas tugevalt enda põlve ja pidi tempot niivõrd palju vähendama, et Harri sai rahulikult sõidu lõpuni sõita. Ka teises sõidus olid eesotsas Kullas ja Leok. Olles Mägist ja Kutsarist möödunud, hakkas Leok igal ringil vahet eessõitva Kullasega märgatavalt vähendama, kuid Kullasel oli minek
suurepärane ja kindel võit ka sellelt sõidult!

Tiimi manager Juss Laansoo võtab päeva kokku: „Tihemetsas läks tiimil kõik plaanipäraselt. Sõitjad teevad tööd, et olla parimad ja tiim teeb tööd, et tehnika toimiks, tuleks finišisse ja oleks parim. Meeskond oli hommikust peale hästi meelestatud ja sõitjatel silmad särasid. Seega võib öelda, et oli väga hea päev. Kiidusõnad ja tänud meeskonnale, sõitjatele ja toetajatele!“

Tegu oli tõepoolest suurepärase võidusõidupäevaga PMC Addinol Honda Racing Team’i sõitjatele, toetajatele ning sõpradele! Saavutada kõigis kolmes masinaklassis poodiumikoht on siht ja unistus igale tiimile. Kuid veel ei jää meist keegi loorberitele puhkama, sest ees on ootamas Eesti meistrivõistluste viimane etapp ja suur finaal, mis leiab aset 31. augustil Lange Motokeskuses. Olete kõik väga oodatud, sest sõprade ja tuttavate toetus rajaääres on see, mis lisab selle vajaliku lisa kick’i saavutamaks suurepäraseid sõidutulemusi!

Harri Kullas: “Ootasin väga üleeilset päeva, sest oli tore taas naasta Eesti meistrivõistlustele. Tihemetsa on tavaliselt hea ja mõnus rada, küll aga see aasta oli isegi veidi raskem kui varasematel aastatel. Honda astus stardist mega hästi üle puu ja kaks selget stardivõitu tuli ning selle baasil oli hea mõlemat sõitu alustada. Esimeses sõidus oli veidi lihtsam võit. Teises sõidus aga Leok surus viimased 5 ringi ikka korralikult tagant ja tuli tasapisi järgi. Suutsin aga edukalt hoida teda siiski enda taga ja võtta samuti kindel võit. Nautisin tervet päeva, mis algas hästi juba hommikuses trennis. Suured tänud kõikidele toetajatele ning fännidele, kes raja ääres kaasa elasid. Honda Center Eesti ja Oneclick Racing Suspension- suured tänud!”

Priit Rätsep: “Üleeile oli mul tõesti ideaalne võidusõidupäev – sain lõpuks seista poodiumi kõrgeimal astmel! Päev ise juba algas väga hästi, suutes ajasõidus sõita enda klassi kiireim ringiaeg. Esimeses sõidus ei saanud küll päris hästi minema ning seetõttu esimesed 10 minutit tuli mul kõvasti võidelda. Sellega aga sõitsin ennast natukene kinni ja ei saanud nii suurt naudingut sellest sõidust, kui oleks võinud, olgugi, et suutsin veenva vahega võita. Teine sõit aga algas stardivõiduga ja vot siis sain oma sõitu sõita algusest lõpuni ning tänu sellele oli tegu tõelise naudinguga! Päeva kokkuvõttes esimene ja meistrikate arvestuses ka kõik väga hea. Langel viimasel etapil on tiitel ainult vormistamise küsimus! Ja nagu ikka- suured tänud kõigile kes minu projekti toetavad!”

Mikk Martin Lõhmus: “Päev algas hästi, kvalfikatsioonis sõitsin välja teise aja. Väga häid starte küll ei saanud aga sellest olenemata sõitsin ennast mõlemas sõidus teisele kohale. Sõidu võit
oli käeulatuses kuid seekord läks nii. Kokkuvõttvalt jäin päevaga rahule.”