Varik ja Daiders lõpetasid Šveitsi MM-etapi 12. kohal

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistlused jätkusid pärast pausi möödunud nädalavahetusel Šveitsis Roggenburgis. Meie esipaaril Kert Varikul ja Lauris Daidersil ei sujunud nädalavahetus kõige paremini ja leppida tuli alles 12. kohaga.

Laupäevases kvalifikatsioonis läks kõik hästi ja oma grupis sõidus said Varik ja Daiders neljanda koha. Kahjuks tuli tagasilöök pühapäeval toimunud avasõidus kui meie mehed juba kolmandal ringil raja äärde jäid ning väärtuslikke punkte kaotasid. Sõidu võitsid sarja liidrid Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (Holland/Läti), teisena lõpetasid sõidu Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart (Belgia/Holland) ning kolmandana Koen Hermans ja Nicolas Musset (Holland/Prantsusmaa).

Teine sõit möödus Varikul ja Daidersil õnneks suuremate probleemideta ja välja suudeti võidelda lõpuks viies koht. Vastast ei leidunud taas Etienne Baxile ja Kaspars Stupelisele, kes 7,5 sekundilise eduga võidu võtsid Koen Hermansi ja Nicolas Musseti ees. Kolmandana tulid finišisse Stuart Brown ja Josh Chamberlain (Suurbritannia/Suurbritannia).

Etapi kokkuvõttes teenisid Varik ja Daiders 16 punkti ja see andis neile 12. koha. Etapivõidu said 50 punktiga Etienne Bax ja Kaspars Stupelis, teised olid 42 punktiga Koen Hermans ja Nicolas Musset ning kolmandad 40 punktiga Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart. Sarja üldarvestuses tõusid Varik ja Daiders 256 punktiga kuuendale kohale. Liidritena jätkavad Etienne Bax ja Kaspars Stupelis, kellel on koos 489 punkti.

Sarja lõpuni on jäänud kolm etappi.

Külgvankrite üldseis:

  1. 82 Etienne Bax-Kaspars Stupelis NL-LV WSP-Zabel 489
  2. 1 Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart BE-NL VMC-Zabel 418
  3. 2 Koen Hermans-Nicolas Musset NL-FR WSP-Zabel 372
  4. 10 Arne Dierckens-Robbie Bax BE-NL WSP-Zabel 330
  5. 888 Stuart Brown-Josh Chamberlain GB-GB WHT-Husqvarna 320
  6. 7 Kert Varik-Lauris Daiders EE-LV WSP-Husqvarna 256
  7. 9 Davy Sanders-Lari Kunnas BE-FI WSP-Zabel 252
  8. 18 Zeno Compalati-Bastien Chopin IT-FR VMC-Zabel 220
  9. 4 Valentin Giraud-Andres Haller FR-DE WHT-MEGA 185
  10. 28 Jake Brown-Joe Millard GB-GB WSP-Zabel 182