Eestit esindavad Rahvuste krossil Leok, Kullas ja Rätsep

Team Estonia ehk Eesti motokrossi rahvuskoondis osaleb tänavu maailma motokrossi tippsündmusel, mis peetakse 28.-29. septembril Hollandis Asseni kuulsale ringrajale rajataval krossirajal, juba tuttavas koosseisus Tanel Leok, Priit Rätsep ja Harri Kullas. Meeskonna managerina jätkab kuuendat aastat Lauri Roosiorg.

Tegemist on Team Estonia jaoks juba 26ndaks korraks, kui Rahvuste krossil osaletakse. Tanel Leok pikendab oma osalemiste maailmarekordit, kuna tema esindab Eestit 19ndat aastat järjest, Kullas ja Rätsep on sini-must-valge eest sõitmas aga kuuendat korda. Samas koosseisus on võisteldud eelnevalt ka 2016 ja 2017 aastal ning toona saadi vastavalt 9. ja 8. koht.

Asseni rada on motokrossis suhteliselt ainulaadne, kuna tegemist on tehisrajaga, mis rajatakse kuulsa ringrajale ainult üheks võistluseks. Kohale tuuakse tuhandeid tonne liiva, millest voolitakse siis krossirada, mis kulgeb Asseni territooriumi erinevatel aladel ja parklates, kuid finiš asub suure peatribüüni ees, kus on ka kuulsate auto- ja motoringrajavõistluste lõpujoon.

Rahvuste kross (Monster Energy FIM Motocross of Nations) algab sellel aastal 28. septembril, kui sõidetakse kvalifikatsioonid ja selgitatakse välja need riigid, kes hakkavad järgmisel päeval kuulsale Chamberlaini karikale võistlema.

Võistluse ametlik kodulehekülg www.mxgp-assen.com
Team Estonia ametlik kodulehekülg: www.teamestonia.ee
Team Estonia fännileht Facebookis www.facebook.com/Teamestoniamxon/