HU_ElaryTalu_4407

Elary Talu oli Soome enduro MV etapil kolmas ja teine

Elary Talu sai sel nädalavahetusel Riihimäel toimunud enduro Soome meistrivõistluste etapil klassis E3 laupäeval kolmanda ja pühapäeval teise koha; Priit Biene oli üheksas ja kaheksas.

Talu (KTM, Sõmerpalu MK) kaotas laupäeval oma klassi võitjale Aleksi Jukolale 4.27,30 ja pühapäeval Mika Tamminenile 4.20,55 minutit.

„Ma ei ole Soomes kuigi palju sõitnud, sealne kivine pinnas on minu jaoks keeruline, kogu aeg oled pinges mootorrattal ja see võtab füüsiliselt läbi.“ kommenteeris Talu. „Mingil hetkel sai mõistus otsa, ei saanud aru, kuidas seal on võimalik kiiresti sõita. Kukkumisi tuli päris palju. Kuid iga ringiga õppisin üha rohkem.“

Tehnika pidas Talu sõnul kenasti vastu ja ka ilmaga vedas – reedel küll sadas terve päeva ja laupäevane esimene ring oli veidi libe, kuid pühapäeva lõpuks rada juba tolmas. Isegi nii, et näiteks esimese päeva üldvõitja Eero Remes pühapäeval katkestas väites, et tolmu seest hakkas liiga palju ootamatuid asju välja tulema ja see muutus suurel kiirusel ohtlikuks.

Võistlusel samuti osalenud Priit Biene (Yamaha, RedMoto Racing) oli klassis E2 laupäeval üheksas, kaotades võitjale Eero Remesele 7.23,38 minutit ja pühapäeval kaheksas (kaotus Eemil Pohjolale 6.38,09).

„Võistlus oli väsitav. Üle pika aja korralik kahepäevane enduro, ei ole nii pika võistlusega enam harjunud,“ ütles Priit Biene. „Eks need Soome kivid on ka rasked. Kuid see oli hea treening EM- ja MM-etappideks, mis kohe tulema hakkavad.“

,