Tanel Leok oli eelviimasel MM-etapil Türgis 17.

Motokrossi maailmameistrivõistluste eelviimane etapp toimus möödunud nädalavahetusel Türgis Afyonkarahisaris. Ainsa eestlasena oli seal võistlustules A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Tanel Leok, kes MXGP klassis 17. koha sai.

Laupäevases kvalifikatsioonis sõitis Leok välja kaheksateistkümnenda koha. Kahjuks ei suutnud Tanel Türgi rajal leida paremat kiirust ka põhisõitudeks. Mõlemad võistlussõidud lõpetas Leok samuti kaheksateistkümnendana ning kuue teenitud punktiga oli ta etapi kokkuvõttes seitsmeteistkümnes.

Praktiliselt terve hooaja vigastuse tõttu vahele pidanud jätma Jeffrey Herlings (Holland, KTM) tõestas, et kui ta terve on, siis on teda raske võita. Avasõidu võitis Herlings lätlase Pauls Jonassi (Husqvarna) ja Glenn Coldenhoffi (Holland, KTM) ees. Kogu teist sõitu juhtis Coldenhoff, kuid viimasel ringil suutis Herlings ikkagi temast mööduda ja võtta oma hooaja esimese etapivõidu. Coldenhoff lõpetas sõidu teisena ja maailmameister TIm Gajser (Sloveenia, Honda) kolmandana.

50 punktiga teenis etapivõidu Jeffrey Herlings. Teine oli 42 punktiga tema kaasmaalane Glenn Coldenhoff ja kolmas 38 punktiga Pauls Jonass. Seitsmeteistkümnenda koha teeninud Leok hoiab sarja kokkuvõttes 181 punktiga kuueteistkümnendat kohta. Viimasel etapil Hiinas on tal võimalik koha võrra positsiooni parandana, vaid kolme punkti kaugusel temast asub Julien Lieber (Kawasaki, Belgia). Seljatagant hingab aga kuklasse talle Shaun Simpson (Suurbritannia, KTM), kes on vaid kuue punkti kaugusel.

Viimane etapp sõidetakse tuleval nädalavahetusel Hiinas Shangai krossirajal.