Kert Varik ja Lauris Daiders tulid maailmameistrivõistlustel karjääri kõrgeimale kohale

Sellel nädalavahetusel toimus Saksamaal Rudersbergis külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viimane etapp. Ilusa lõpu MM-i hooajale tegid Kert Varik ja Lauris Daiders, kes said etapi kokkuvõttes viienda koha. Sarja üldarvestuses võeti kuues koht, mis on Kert Variku jaoks senise karjääri parim tulemus.

Laupäeval toimunud kvalifikatsioonisõidus olid Kert Varik ja Lauris Daiders B grupis neljandad ja see andis neile tänasteks põhisõitudeks kaheksanda stardikoha. Avasõidus tegid mehed enda kohta korraliku stardi ning esimeste ringide järel oldi üheksandal kohal. Meeste koostöö oli vaatamata õhele arusaamatusele väga hea ning sõidu lõpuks suudeti viiendale kohale tõusta. Viimasel etapil olid rajal ka Markus Normak ja Karl-Robert Kasesalu, kes esimeses sõidus 18. koha said. Sõidu võitsid Stuart Brown ja Josh Chamberlain (Suurbritannia), teise koha said Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart (Belgia/Holland) ja kolmanda koha Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (Holland/Läti).

Teises sõidus said Varik ja Daiders üsna sarnase stardi esimesega ja avaringil järel olid mehed taas üheksandal kohal. Sõit möödus meie meestel tõusvas joones ja hooaja viimame sõit lõpetati kuuendal kohal, Normak ja Kasesalu sõit lõppes aga juba sõidu esimestel ringidel. Sõidu võitsid taas Brown ja Chamberlain, teise koha said Bax ja Stupelis ning kolmanda koha Jake Brown ja Joe Millard (Suurbritannia).

Etapi kokkuvõttes tulid Varik ja Daiders 31 punktiga viiendale kohale, Normak ja Kasesalu (3 p) olid 22. Võidu võtsid mitme aastase vaheaja järel 50 punktiga Brown ja Chamberlain, kellele järgnesid 42 punktiga Bax ja Stupelis ning Vanluchene ja Van Den Bogaart (40 p).
Hooaja kokkuvõttes tulid Varik ja Daiders 331 punktiga senise karjääri kõrgeimale kuuendale kohale, ainult valitud etappidel osalenud Normak ja Kasesalu (26 p) olid 31. Maailmameistriks tulid 604 punktiga Bax ja Stupelis, kellele järgnesid Vanluchene ja Van Den Bogaart (548 p) ning finaaletapil 9. koha saanud Koen Hermans ja Nicolas Musset (Holland/Prantsusmaa, 447 p).