Maardus selguvad TOP200 karikavõistluste parimad

Eeloleval laupäeval 21. septembril sõidetakse Maardu krossirajal TOP200 harrastajate karikasarja viimane osavõistlus, kus selguvad tänavused parimad harrastajad. Lisaks on see võistlus ka MX A klassi Eesti karikavõistluste finaaletapiks ning päeva lõpetab üle-eelmisel aastal meie seast lahkunud Tõnu Lille meeskondlik mälestussõit.

Harrastajate karikasarjas on seis enne viimast etappi üsna põnev, kuna Sander Luik (Husqvarna, Pärnu MC) juhib teisel kohal asuva Ivo Laur (Kawasaki, Linnamäe MK) ees 23 punktiga, kellest omakorda ainult 1 punkti kaugusele jääb Siim Palatu (Kawasaki, Sõmerpalu MK). Kusjuures Luigel on hea võimalus kuldne duubel teha, kuna noormees tuli juba MX Hobi klassis tänavu Eesti karikavõitjaks.
MX A klassi Eesti karikavõistlustel, kus lisaks TOP200 etappidele sai punkte koguda ka Eesti meistrivõistlustel, kindlustas endale viimasel EMV etapil Langel peetud võistlusel MX A EKV esikoha Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing). Teisele ja kolmandale kohale on aga põnevust küll, kuna kolm sõitjat mahub 31 punkti sisse ning Maardus läheb jagamisele maksimaalselt 50 punkti.
Tõnu Lille mälestussõit lõpetab laupäeva, kui mõõtu võtavad 4-liikmelised võistkonnad, kus igas tiimis peab olema 1 MX A; 1 MX B või MX C; MX V/40+ või 50+ ja MX D või MX E või Naised klassi sõitja. Täpsema info võistluse formaadi kohta leiab võistluse juhendist, mis asub Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni kodulehel konkreetse Maardu ürituse all.
Võistluste avamine ja tervituskõne toimub laupäeval kell 10:25, peale mida toimub võistlejate koosolek stardiväljakul ja tehakse auring (kaasas mootorratas ja kiiver) Tõnu Lille mälestuseks, mis algab 10:40.

TOP200 punktiseis
https://speedhive.mylaps.com/Championships/78595
MX A punktiseis
https://speedhive.mylaps.com/Championships/78019
Lisainfot võistluse ajakava ja registreerunud sõitjate kohalt leiab aadressilt https://msport.ee/events/tonu-lille-malestusvoistlus-top200/