Täiendatud: Eesti tõusis Rahvuste Supermotol kümnendaks

Peale korraldajatepoolset tulemuste korrigeerimist tõusis Eesti, keda esindasid kolm Vihur Motospordi sõitjat Prants ja Patrick Pals ning Alex Vetkin, Rahvuste Supermoto vihmasõidus kümnendale kohale.

Hommikused warm-up sõidud algasid ilusa kuiva rajaga, kuid võistlussõitudeks läks täide ilmaennustus ning hakkas tugevasti sadama. Kõigil vahetati alla vihmarehvid ja läks täisvihmasõiduks. Nagu sõnastas Prants Pals, oli selle võistluse võtmesõnaks püstijäämine; kellel see õnnestus, sai ka hea koha. Korraldajad jätsid rajal välja ühe krossiosa, kus mäest üles minek ja alla tulek oleksid olnud läbimatud. Muudatusega lisandusid kaks pikka sirget.

Esimesse sõitu startis Prants Pals eestpoolt ja Alex Vetkin tagant. Krossiosa oli Prants Palsi sõnul väga libe ja valmistas kõigile, ka esiotsa sõitjatele, suuri raskusi. „Teisel või kolmandal ringil olin ma tõusnud juba neljandaks,“ rääkis Prants, kes sõitis sellel kohal paar ringi. „Kui kiired tagant püsti said, jõudsid nad järgi ja hakkasid mööduma, finišis jäin kümnendaks, olles üheksandal kohal napilt seljataga.“ „Ma ei kukkunud kordagi,“ lisas ta. „Ainus mure, et prillidel sai rull otsa ja kaks viimast ringi pidin sõitma ilma prillideta, mis pikal sirgel kuigi mugav ei olnud.“

Vetkin küll kukkus selles sõidus kaks korda, aga kohti ta palju ei kaotanud. „Alexi ringiajad olid head, ta sõitis taga vaid sekund aeglasemalt kui mina eespool,“ lisas Prants Pals. Vetkin lõpetas esimese sõidu 21sena.

Järgmises sõidus startis Prants tagant ja Patrick Pals eest. „Stardikurvis olin venna taga, seal oli suur rüselemine, viis venda sattus meie vahele, ja nii läksime sõitu,“ rääkis Prants Pals. Sõidus suutis Patrick Pals ühes kurvis kolm korda kukkuda, kuid iga kord säilitada positsiooni. Viimastel ringidel olid prillid nii täis, et mööda minna ei saanud, kuigi eessõitjad olid aeglasemad. Patrick oli 13. ja Prants 14., kui viimase ringi poole peal Prantsi tsikkel otsad andis, ilmselt läks vesi kuskile sisse. Prants langes seetõttu 14. kohalt 20ndaks.

Viimases sõidus startis Alex eest, Patrick tagant. Patrickul õnnestus paarisaja meetriga parandada positsiooni 21 koha võrra. „Aga siis hakkas agoonia pihta – järgmisel kolmel ringil käisin krossilõigul iga kord maoli maha,“ rääkis Patrick. „Selleks ajaks olin kõigilt meestelt tuppa saanud.“ Patrick lõpetas selle sõidu 32. kohal. Alex hoidis sõidus 18. kohta, kuid üritades eessõitjast mööduda, kaldus ta krossiosal soonest välja, kuid rada oli juba nii plägane, et ta kaotas viis kohta ja lõpetas selle sõidu 23ndana.

Peale halvima tulemuse mahaarvamist ja korraldajatepoolset tulemuste korrigeerimist oli Eesti meeskond kümnes, kuigi enne viimasesse sõitu minekut hoiti kaheksandat kohta ja see oleks ka olnud jõukohane saavutus. Kogemust hindavad sõitjad siiski heaks ja võistlust ennast hoolimata rasketest tingimustest lahedaks. Rahvuste Supermotol, mille võitis Prantsusmaa Prantsuse juunioride ja Itaalia meeskonna ees, osales tänavu 17 riigi 22 meeskonda. Võistluse täpsemad tulemused lehel www.supermotos1.com.

Rahvuste Supermoto vahesõitudes Prantsuse noorte võistlusel France Open osalenud Aksel Pärtelpoeg oli sõitudes 10. ja 13. ning kokkuvõttes teenis 11. koha. „Kiirus järjest kasvas,“ kommenteeris võistlust Pärtelpoeg. „Teises sõidus oli tsikliga väike probleem, aga kokkuvõttes oli hea nädalavahetus ja sain palju kogemusi.“

Supermoto Team Estoniale panid tänavu õla alla Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon, Sivitrans OÜ, Aknasepad, MRA-Laudoitus, Ecobuild, FinEst-Hall Factory, SAMI masinakeskus, Onu Raido ja Soojuskeskus OÜ, Proside OÜ, El Kebab ja hr Andre ja Ivar Kiil, Kreston Ehitus OÜ, Citroen, Kipsivalu OÜ, MRA-Rakennus OY ja Prisv Ehitus OY.