Rene Jerbach saavutas SeaToSky superendurol hõbetaseme

Rene Jerbach (Husqvarna, RedMoto Racing) saavutas sel nädalal Türgis sõidetud SeaToSky superendurol hõbetaseme, kuid kuld oli käeulatuses.

Rannas, metsas ja mägedes toimuvat SeeToSky võistlust reklaamitakse kui kõige nauditavamat endurovõistlust. „Jah nii on, saab tulla perega ja seniks, kuni sina tegeled oma hobiga, saavad teised nautida randa ja sooja merd,“ kinnitab Jerbach.

RedMoto sõitja üllatas juba esimesel võistluspäeval, kolmapäeval, mil tal õnnestus teha kiireim aeg kvalifikatsioonis, kuna sadas paduvihma ja pool võistlusrajast oli tema sõnul täpselt Eesti tavaline savine libe rada. Selja taha jäid ekstreemenduro maailma tipud. Teisel võistluspäeval läks Jerbachil samuti kõik väga hästi: „Harjusin siinse kivise mägise pinnasega ja saavutasin umbes 250 võistleja seas 37. koha.“

Kolmandal päeval oli rada juba tehnilisem. „Siin on kuni 10 kontrollpunkti, näiteks jõuad kolmandasse punkti, oled pronksi tase, viies punkt on hõbe ja kui läbid kogu raja, saad kuldmedali, kusjuures rada läheb kogu aeg raskemaks,“ selgitas Jerbach. „Saavutasin üsna lihtsalt kulla taseme ja paar tundi jäi aega isegi üle.“ Kolmanda, kanjoni päeva finišis oli ûmbersõit lõpu jõeületusel mööda pikipalki aga Jerbach otsustas valida otsetee, kuna oli seda niipalju harjutanud. „Kukkusin jõkke ja motika käimasaamisega kaotasin kõvasti aega, minu positsiooniks jäi selles sõidus 49,“ rääkis Jerbach. “Korraldaja ütles, et minu ebaõnnestumist on videost juba vaadatud üle 100 000 korra ja muidugi sain siin kohe kuulsaks🤪.“

Neljandal päeval oli vaja 7 tunni jooksul jõuda kohaliku kõrgeima mäe, Olümpose, tippu. Jerbach jõudis 5,5 tunniga viimasesse kontrollpunkti. „Kuna olin rehvimustri täiesti ära kulutanud, ei lubatud mul jätkata,“ rääkis Jerbach. „Lõpp paistis ja rada oli teada, kuna meediapäeval käisin koos ässadega juba üleval. Natuke on kahju, et kulda kätte ei saanud! Arvan, et suudan seda teha järgmisel aastal!“ Hõbeda taseme saavutas ta juba teisel tunnil neljandas kontrollpunktis.

Kokkuvõttes on sõitja enda sõnul üllatunud, et suutis sellistel radadel sõita ja konkurentsis püsida. Ta arvas, et on osavam tehnilistel lõikudel, aga selgus, et oli kiirem just kiirematel radadel. „Soovitan seda võistlust kindlasti,“ ütles ta. „Kõik saavad seda siin nautida täpselt oma tasemini.“

Kümnendat korda toimunud SeaToSky võistluse võitis hispaanlane Mario Roman. Võistluse täpsem info ja tulemused: https://www.seatosky.com.tr/