Soomer sai Magny-Cours’is üheteistkümnenda koha

Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays) oli täna Prantsusmaal Magny-Cours’is toimuval Supersport klassi üheteistkümnendal MM-etapil peale paarikuist võistluspausi üheteistkümnes.

„Esimest korda elus jäi parem tulemus täna minu füüsiliste võimete taha,“ ütles Soomer peale võistlussõitu. „Ümberistumised sellel rajal olid rattal kõik sellised, kus tuli suruda vasakule jalarauale ja sõidu lõpus tundsin, et selles jalas lihtsalt jõudu ei ole.“ Samas tõdes ta, et kuu aja eest Portimaos testil saadud vigastusest taastumisel ei oskaks ta midagi teisiti teha ning et ajaliselt ei jõudnud hüppeliigest lihtsalt piisavasse konditsiooni saada.

Tänane võistlussõit, kus oli stardis tavalisest pisut enam, 24 osalejat, peatati peale avakurvi toimunud suurt kukkumist punase lipuga. Esimene start oli Soomeril, kes läks peale kvalifikatsiooni rajale 16. kohalt, enda sõnul parem ja ta võitis paar kohta. Teine start ei läinud sugugi hästi, enda arvates tegi ta koguni valestardi nagu näiliselt veel mitu võistlejat, ega saanud peale seda kohe hästi liikuma.

Esimese ringi lõpus oli Soomer 13. kohal ja suutis enda sõnul esimesed üheksa ringi üsna hästi liidrite tempot hoida, olles vaid 5 sekundit aeglasem. Viimasel kolmel ringil aga andis vigastus tunda ja finišis jäi 11ndana lõpetanud Soomeril vahe võitja Lucas Mahiasega (Kawasaki Pucetti Racing) 8,678 sekundit.

Oma kiirusega on Soomer rahul, ta kiireim ring oli võistlussõidus näiteks parem kui Jules Cluzelil. Ka mootorratta areng läheb tema sõnul õiges suunas ning Pirelli uured rehvid sobivad talle samuti hästi. Täna 5 MM-punkti teeninud Soomer on hooaja kokkuvõttes 33 punktiga 14. kohal, sarja liider on Randy Krummenacher (193 p, Šveits), kes täna katkestas.

Järgmine, 12. MM-etapp toimub 13. oktoobril Argentinas, ja selleks ajaks loodab Soomer paremini taastuda.