Eesti noortekoondis Euroopa Rahvuste krossil 12.

Lõppenud nädalavahetusel peeti Euroopas kaks noorte meeskondlikku mõõduvõtmist, millest üks oli Poolas toimuv Euroopa Rahvuste kross ja Belgias sõidetud kuulus Coupe de l’Avenir. Kui eile said noored mõlemas kohas nautida mõnusat krossiilma, siis täna “nauditi” vihma ja muda nii Poolas kui Belgias.

Gdanskis toimuvale Euroopa Rahvuste krossile läksid Eestit esindama 85cc klassis Hugo Nork ja Tristan Loob, 125 2T arvestuses Martin Michelis ning 250 4T klassis Jörgen-Matthias Talviku.

125 ja 250 esimeses ühissõidus tegi sarnaselt eilsele hea sõidu Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna), kes lõpetas sõidu viiendal kohal. Martin Michelis (KTM) sai ka kenasti lõpuni ja oli lõpuks 26. (enda 125cc klassis 12). Teine sõit kahjuks meie poistel nii hästi ei läinud, kui Talviku oli 11. ja Michelis sai kirja 29. tulemuse (125cc 14..

85cc klassi avasõidus oli Tristan Loob (Husqvarna) 32. ja Hugo Nork (KTM) 36. Teine sõit läks eestlastel veidi paremini, kui Loob sai kirja 29. ja Nork 33. tulemuse.

Kui nõrgim tulemus maha arvatud, oli Eestil koos 165 punkti, mis andis päeva kokkuvõttes 12. koha. Euroopa Rahvuste krossi võitsid itaallased 44 punktiga, kes edestasid hispaanlasi ainult 1 punktiga, poodiumi madalaim aste kuulus tänavu 57 punkti kogunud tšehhidele.

Belgiast üks 8. ja kaks 11. kohta

Coupe de l’Aveniri meeskonnas osalesid 65cc klassis Jan-Marten Paju, Enriko Peilman ja Sander Pihlakas; masinaklassis 85cc Romeo Pikand, Mark Peterson ja Richard Paat ning Openis Romeo Karu, Meico Vettik ja Hans Priidel.

Open klassi esimeses sõidus oli parim eestlane Meico Vettik, kes sai 14. koha. Romeo Karu ületas lõpujoone 29. ja Hans Priidel (kõik KTM) 33. kohal. Teises sõidus jõudis meie omadest esimesena ruudulipu alt läbi 15ndana lõpetanud Priidel, Karu oli seekord 28. ja Vettik 33. Viimases sõidus sai Priidel taas 15. koha, kelle taga lõpetas Vettik, Karu parandas taas oma tulemust, kui finišeeris 25. kohal.
Kolme sõidu kokkuvõttes sai Eesti (142 p) 8. koha, võistluse võitsid norrakad (37 p) rootslaste (44 p) ja belglaste (61 p) ees.

85cc avasõidu parim eestlane oli 18. kohal lõpetanud Mark Peterson, Romeo Pikand sai kirja 31. ja Richard Paat (kõik KTM) 36. tulemuse. Järgmises võidukihutamises tegi hea etteaste 14. kohal lõpetanud Pikand, Peterson ja Paat lõpetasid sõidu järjest 30. ja 31. kohal. Kolmandas võidukihutamises oli aga parim eestlane 25. kohal lõpetanud Paat, Pikand sai kirja 28. ja Peterson 35. tulemuse.
Kokkuvõttes kuulus Eestile 177 punktiga 11. koht. Võitjaks osutusid kindlalt peoperemehed (24 p), kellele järgnesid rootslased (49 p) ja portugaallased (70 p).

Kõige väiksemas klassis võistelnud eestlased võitlesid samuti vapralt, kui Enriko Peilman (KTM) lõpetas sõidud 23. ja 30. kohal, Sander Pihlakas (Husqvarna) oli nendes vastavalt 28. ja 32. ning Jan-Marten Paju (Husqvarna) 33. ja 29.
Eesti kogus 142 punkti ja oli 11., võistluse võitis Belgia (32 p) Läti (39 p) ja Prantsusmaa (47 p) ees.