Soomer oli täna Argentina MM-etapil viieteistkümnes

„Vahel on ka selliseid nädalavahetusi, kus kõik ei lähe sugugi hästi,“ ütles Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays), kes sai täna Argentinas Supersport klassi kaheteistkümnendal MM-etapil 15. koha.

Värske kattega San Juani Villicumi ringrajal oli enamik sõitjaid sel nädalavahetusel hädas tolmu tõttu väga libedate rajatingimustega, millele ka Soomer ei suutnud leida sobivat seadet.

Täna oli San Juani Villicumi ringrajal reedest ja laupäevast pisut jahedam, õhusooja 20 kraadi ja raja temperatuur 36 kraadi.

Esimesel ringil langes Soomer neljateistkümnendalt stardikohalt kahekümnendaks. Esimese kurvi stardisaginas tõstis tema ees sõitja ratta üles, mida pidi tegema ka Soomer, pika sirge lõpus tegi ta aga ise vea ja läks pikaks. Kaheksandaks ringiks oli Soomer tõusnud 15. kohale, millel ta ka lõpetas. „Mootorratas ei lubanud täna lihtsalt kiiremini sõita,“ tõdes Soomer. „Vahel on selliseid nädalavahetusi, kus kõik sugugi ei klapi ning see nädalavahetusel oli üks neist,“ võttis ta Argentina-kogemuse kokku.

Põneva võidusõidu võitis Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), kes juhtis teisest ringist lõpuni välja, kuid tema selja taga toimus pidev kohtade vahetus ning lõpuks finišeeris teisena Lucas Mahias (Kawasaki Pucetti Racing) ja kolmandana Isaac Vinales (Kallio Racing). Soomer kaotas tänasele võitjale 48,523 sekundit.

MM-arvestuses teenis Soomer täna ühe punkti ning on 34 punktiga 14. kohal. Liider on šveitslane Randy Krummenacher (202 p). Supersport klassi maailmameistrivõistlused lõpevad 26. oktoobril Kataris.

Foto autor on Vaclav Duska Jr.