ElaryTalu_VeikoBiene_PriitBiene_EdgarsSilins

Eesti klubimeeskond saavutas ISDE-l kuuenda koha

Täna saavutas Eesti klubimeeskond Portugalis Portimãos iga-aastasel enduro suursündmusel ISDE (International Six Days Enduro) kuuenda koha.

Tänase viimase, kuuenda võistluspäeva lõpetasid Elary Talu (KTM) Sõmerpalu motoklubist, Priit Biene (Yamaha) RedMoto Racingust ja Edgars Siliņš (Husqvarna) Lätist klubimeeskondade arvestuses kuuendal kohal. Peale viiepäevast pingutust, kus iga päev läbiti üle 250 kilomeetri, lõpetas rahvusvahelise enduro kuuepäevasõidu kross Portimão motokompleksi kardirajale ehitatud krossirajal.

Supermoto stiilis rajal oli vaid üks hüpe, rada ise nii kitsas, et möödasõiduvõimalust eriti polnud. „Oluline oli püsti püsida. Lõpetati enam-vähem sarnaselt sellele, kuidas stardist minema saadi,“ ütles meeskonna juht Veiko Biene.

Individuaalselt oli Siliņš täna C2 klassis 8. ja Biene 36., Talu C3 klassis 8. Klubide arvestuse võitis tänavu ameeriklaste meeskond XC Gear (Dante Oliveira, Ricky Russell ja Austin Walton), kellele Talu, Biene ja Siliņš kaotasid üle 42 minuti. Rahvusmeeskondadest võitis ISDE tänavu USA (Ryan Sipes, Kailub Russell, Taylor Robert ja Steward Baylor) Austraalia ja Itaalia ees.

„Oleme kuuenda koha üle üliõnnelikud,“ rääkis meeskonna juht Veiko Biene. „Nii head tulemust ei osanud loota, esimesed klubimeeskonnad koosnevad ju puha maailmameistritest. Arvasime, et kümne sisse tulles oleme teinud väga hea tulemuse,“ lisas ta. Klubide arvestuses osales tänavu ISDE-l kokku 124 meeskonda.

Fotol: Elary Talu (vasakult), Veiko Biene, Priit Biene ja Edgars Silinš.

, ,