ElaryTalu_ISDE2019_services

Eesti klubimeeskond tõusis ISDE-l seitsmendaks

Täna tõusis Eesti klubimeeskond Portugalis Portimãos iga-aastase enduro suursündmuse ISDE (International Six Days Enduro) neljandal võistluspäeval seitsmendaks.

Tänase võistluspäeva lõpetasid Elary Talu Sõmerpalu motoklubist, Priit Biene RedMoto Racingust ja Edgars Siliņš Lätist eilsega võrreldes koha võrra kõrgemal, seitsmendatena. Teist päeva sõideti kahe ringi peale 7 kiiruskatset ja kokku 266 km ning sõiduaega tuli päevas üle 8 tundi.

„Hommikul läks meie sõitjatel kõik kenasti, kuid mingil hetkel hakkasid asjad viltu vedama,“ rääkis meeskonna juht Veiko Biene. „Esimesel ringil kukkus Elary ühel katsel, teisel ringil paar korda Priit. Midagi hullu ei juhtunud, kuid rütmist lõi see ikka välja. Edgars seevastu sõitis terve päeva stabiilselt.“ Tänane ilm oli samuti kehv, väga jahe ja tugev tuul, mis lausa telke lõhkus, lisaks hakkas pea iga kord, kui meie sõitjad katsele jõudsid, sadama.

Individuaalselt oli Siliņš täna klubisõitjate arvestuses 23., Talu 26. ja Biene 54.

Homme läbivad ISDE osalejad osaliselt kõigist eelnevatest päevadest erineva raja, mis tänagi – kahel ringil on kaheksa kiiruskatest, distants kokku 285,8 km ning sõiduaega seitse ja pool tundi.

Priit Biene

ISDE toimub tänavu 11.-16. novembril Portugalis Portimãos. Üle 500 osaleja heitleb kuue päeva jooksul radadel, mis kulgevad nii liival kuni lahtisel kruusal, metsateedel, kivistel mäeseljandikel ja savipinnasel. Eelmisel aastal osalesid Martin Leok ja Talu koos Läti võistleja Ivo Steinbergsiga samuti klubide arvestuses Club Team Awards, kui Tšiilist toodi koju väärt teine koht.

Fotodel: Elary Talu (415) paddockis rattale hooldust tegemas ja Priit Biene (315) toetajatelt õpetussõnu saamas.

, ,