Soitjad_ajakontrollpunktis_kogunemas_v

ISDE kolmandal päeval lühendati klubimeeskondade võistlust

Täna lühendati Portugalis Portimãos iga-aastase enduro suursündmuse ISDE (International Six Days Enduro) kolmandal võistluspäeval vihmast läbimatuks muutunud raja tõttu klubimeeskondade võistlust.

Eilse teise võistluspäeva lõpetasid Elary Talu Sõmerpalu motoklubist, Priit Biene RedMoto Racingust ja Edgars Siliņš Lätist kaheksandal kohal. Täna läks üle poole tuhande endurosõitja kahest esimesest võistluspäevast erinevale rajale – kaks ringi, millel on 7 kiiruskatset, teevad kokku 266 km ja sõiduaega pidi päevas tulema 8 tundi.

„Kuigi hommikul sadas, sõitsid meie poisid kiiruskatsetel väga häid aegu,“ rääkis meeskonna juht Veiko Biene. Mägedes oli tema sõnul ülesõit nii keeruline, et kuigi esimesed sada-sada viiskümmend klubimeest sealt kenasti läbi said, ei tulnud ülejäänud enam toime ning kohtunikud otsustasid klubisõitjatel teise ringi tühistada. „Ka rahvusmeeskondade sõitjatele anti esimesel ringil 15 ja teisel 10 minutit aega juurde. Meie sõitjatel ei vedanud selles mõttes, et nad jõudsid teisest ringist juba kaks kiiruskatset läbida enne, kui see otsus langetati.“

Sõitjad koguti ühes ajakontrollpunktis kokku ning ühiselt sõideti kohtuniku järel paddock’isse. Klubisõitjate tulemused läksid täna kirja kolmanda kiiruskatse lõpu seisuga, mille järgi Talu oli täna 18., Siliņš 24. ja Biene 28. Meeskonnaarvestuses säilitati kaheksas koht. Homme läbivad ISDE osalejad sama raja, mis tänagi.

ISDE toimub tänavu 11.-16. novembril Portugalis Portimãos. Üle 500 osaleja heitleb kuue päeva jooksul radadel, mis kulgevad nii liival kuni lahtisel kruusal, metsateedel, kivistel mäeseljandikel ja savipinnasel. Eelmisel aastal osalesid Martin Leok ja Talu koos Läti võistleja Ivo Steinbergsiga samuti klubide arvestuses Club Team Awards, kui Tšiilist toodi koju väärt teine koht.

Fotol: Sõitjad täna ISDE-l ajakontrollpunktis kogunemas ja ootamas luba paddockisse suunduda.

, ,