Meico Vettik teenis Inglismaal EMX125 sarja avaetapil 5. koha

Lõppenud nädalavahetusel toimus Inglismaal Matterley Basini krossirajal EMX125 klassi Euroopa meistrivõistluste esimene etapp. Ainsa eestlasena finaalsõitidesse pääsenud Meico Vettik tegi väga ilusa esituse ja teenis viienda koha.

Ilma tõttu lühendati Matterley Basinis laupäeval võistluspäeva, mis tähendas, et EMX125 klassi sõitjad said teha lühikese vabatreeningu ning otsa kohe ajasõidu, mis otsustas finaalidesse pääsemise. Võistlejad olid jaotatud kahte gruppi ning seal tuli tulla 20 parima sisse, et põhisõitudesse pääseda. Ainsa eestlasena sai selle ülesandega hakkama Meico Vettik (KTM), kes teises grupis sõitis välja kuuenda aja. Pikka aega hoidis 20. kohta ka Romeo Karu (Husqvarna), kuid lausa viimastel sekunditel sõideti tema aeg üle ja ta langes 22. kohale. Teise grupi parima aja sõitis välja Florian Miot (Prantsusmaa, KTM), teise koha sai Rasmus Pedersen (Taani, KTM) ja kolmanda koha Liam Everts (Belgia, KTM).

Esimeses grupis oli meie poolt rajal Martin Michelis (KTM), kuid tema jäi edasipääsust väga kaugele. Et tulla 20 parima sekka oleks ta pidanud oma ringiaega parandama ligi kümne sekundi võrra ning eestlane pidi oma grupis 28. kohaga leppima. Parima aja sõitis välja Kevin Brumann (Šveits, Yamaha), teise koha sai Kjell Verbruggen (Holland, KTM) ja kolmanda koha Cato Nickel (Saksamaa, KTM). A1M Husqvarna meeskonna sõitja soomlane Sampo Rainio samuti edasi ei pääsenud, kuna oli paremuselt 23.

Laupäeva õhtul toimunud esimene sõit algas Meico Vettikul kohutavalt, kui ta lasi stardis tsikli risti ja jäi päris viimasele kohale. Üliporisel rajal suutis eestlane aga kohe kiiruse üles võtta ning ta hakkas maruliselt kohti parandama. Avaringiga sõitis ta ennast juba esimese kahekümne sisse ning sealt edasi Vettiku tõus vaid jätkus. Noormees suutis raskel rajal külma närvi ja kainet mõistust hoida ning iga ringiga Vettiku positsioon paranes ja sõidu keskel tõusis ta juba top 10 sisse. Konkurendid seevastu ees pidevalt eksisid ja Meico kasutas seda kõike suurepäraselt ära ning lõpuks tõusis ta lausa viiendale kohale. Ülivõimsa võidu võttis sõitu praktiliselt stardist alates juhtinud Everts, teisena lõpetas sõidu Brumann ja kolmandana Pedersen.

Pühapäeva hommikul toimunud teine sõit algas Vettikul paremini ja ta pääses juba sõidu alguses top 10 piirile. Meico suutis taas raskel rajal terve sõidu ilma suuremate eksimusteta sõita ning täna sellele õnnestus tal sõidu lõpuks kuuendaks tõusta. Sõidu võitis taas Everts, teine oli Brumann ja kolmas Miot.

Etapi kokkuvõttes teenis Vettik 31 punkti ja see andis talle viienda koha. Esikoht läks 50 punktiga Evertsile, teine oli 44 punktiga Brumann ja kolmas 35 punktiga Miot.