Nädal eriolukorras

Elame Eestis juba üle nädala eriolukorras. Täna oleme peatanud kõik motospordi üritused, eeskätt just motosportlaste ja motospordi kogukonna tervist silmas pidades.

Järgime selles olukorras loomulikult ka Vabariigi valitsuse ettekirjutusi. Hoiame end kursis nii Terviseameti teadetega, suhtleme Eesti spordi katuseorganisatsiooni EOK-ga, et oleksime teadlikud hetkeolukorrast nii kodus kui maailmas.

Väga raskesse seisu on sattunud Itaalia, kes on võidelnud viirusega üle kuu aja. Itaalia on riik, mis mängib läbi meeskondade, tööstuse ja disaini, Euroopa ja kogu maailma motospordis üliolulist rolli.

Viiruse tagajärjed on ennustamatud. Kogu Euroopa ning muu maailm kehtestab aina suuremaid piiranguid tõkestamaks haigestumist ja viiruse levikut.

Õnneks tuleb positiivsemaid sõnumeid Hiinast, kust viiruse levik alguse sai, seal on nakatumine märgatavalt vähenenud (on isegi olnud täiesti ilma nakatunuteta päevi).

Ootamatu olukord mõjutab kindlasti ka motosporti, tugevalt saavad kannatada mototööstus, võistluste korraldajad, motoklubid ja motospordi toetajadki. Kogu maailm peab kohanema eriolukorraga ja viiruse leviku järgselt tekkiva uudse maailmaga.

Rahvusvahelised motoliidud FIM ja FIM Europe on peatanud kõik võistlused ja kogunemised, jälgides pingsalt olukorda maailmas.

2020 aastaks on Eestisse planeeritud mitmed rahvusvaheliste tiitlivõistluste etapi . 4.-5. juulil Valgas Noorte 65cc ja 85cc klassi motokrossi EM-etapp, 11.-12. juulil Tartus Lange motokeskuses peetakse külgkorvide motokrossi MM-etapp. 17.-19. juulil toimub Saaremaal, Kuŕessaares enduro MM- ja MK-etapp. Hetkeseisuga on kõik etapid kalendris ja toimumas. Hoiame Eesti motokogukonda toimuvaga kursis.

Selles olukorras soovitame klubidel ja kõigil motosporti harrastavatel inimestel järgida Vabariigi valitsuse, Terviseameti ja EOK soovitusi, et me kõik saaksime võimalikult ruttu jagu viiruse levikust. Viirus käib ikka mööda inimesi ja on kahjuks tabanud ka motoringkonda.

Kõik üheskoos saame me sellest viirusest jagu ning õige pea saame taas nautida võistlustest, treenimisest ja lihtsalt mootorrattaga sõitmisest tulevat emotsiooni ning tegemise rõõmu nagu seda on tehtud üle 100 aasta.

Ja järgmiseks, 2021. aastaks, mil Eesti mootorispordil täitub 100 aastat, oleme veelgi rohkem valmis suuremateks tegudeks, paremateks tulemusteks ja rohkemateks kilomeetriteks.

Seni aga oleme kannatlikud ja jälgime eriolukorra reegleid ja soovitusi, nende järgimisega saame kindlustada oma lähedaste tervist ja pöörduda kiiremini tagasi oma igapäevaste tegevuste juurde.

Jõudu, püsime terved!
Veiko Biene
EMF

Lisainfo
http://www.fim-live.com
http://www.fim-europe.com
https://www.terviseamet.ee/et
https://www.valitsus.ee/et/eriolukord
https://eok.ee