Üleskutse kõikidele motosportlastele ja radade haldajatele

Head sõbrad.

12. märtsil kehtestas Eestis Vabariigi Valitsuse eriolukorra tõkestamaks koroonaviiruse levikut. 24. märtsil võttis valitsus vastu täiendavad meetmed viiruse leviku piiramiseks, millega soovitame teil kõigile tutvuda ja käituda vastutustundlikult, kuna ainult nii ja koos suudame olukorra võimalikult kiiresti lahendada. Piirangud vaadatakse üle kahe nädala möödumisel.

Alates 25. märtsist:
– tuleb avalikes kohtades ja siseruumides (v.a. kodus) hoida teiste inimestega vähemalt 2-meetrist vahet. Avalike kohtade alla kuuluvad mh mängu- ja spordiväljakud, rannad, promenaadid, tervise- ja matkarajad.
– võib avalikus kohas koos viibida kuni 2 inimest. Piirang ei kehti koos viibivatele ja liikuvatele peredele ning inimestele, kes täidavad avalikke ülesandeid.

Alates 27. märtsist:
– jäävad kaubanduskeskustes avatuks vaid hädavajalikud poed ja teenused. Avatuks jäävad seal asuvad toidupoed, apteegid, sideettevõtete müügikohad, pangakontorid, pakiautomaadid ning kauplused, kus müüakse või laenutatakse abivahendeid ja meditsiiniseadmeid. Kaubanduskeskuste söögikohtades on lubatud vaid toidu kaasamüük. Kõigi avatuks jäävate poodide ja teeninduspunktide sisse- ja väljapääsude juures tuleb tagada desinfitseerimisvahendite olemasolu.
– ei tohi söögikohad ja baarid olla avatud kauem kui kl 22ni (v.a. toidu kaasamüük ja kojuvedu).
– on suletud meelelahutus- ja lõbustuskohad.

Ka krossi-, maastiku-, kardi- ja ringrajad on avalikud kohad ning seoses sellega kehtivad ka seal antud valitsuse poolt kehtestatud tingimused. Radadel võib küll treenida, kuid silmas tuleb pidada, et avalikud kogunemised on keelatud ning juhul, kui rajal või boksi alal on rohkem, kui 2 inimest, siis tasub hooldebussid jne parkida nii, et kahe sõiduki vahel oleks vähemalt 10 meetrit vaba ruumi ning isikutevaheline suhtlus toimuks ka distantsilt. Ka rajal sõitmisel tuleb jälgida, et koos ei sõidetaks.
Aga pigem soovitame oma vormi timmida vabas looduses üldfüüsilist trenni tehes (loe: “Kuidas motosportlased eriolukorras treenivad”) ja seda pigem üksi või ainult oma perega.

Ühtlasi täname neid radasid ja EMFi klubisid, kes on juba enda initsiatiivist oma radade kasutusvõimalusi reguleerinud ja palume ka teistel meie üleskutsega ühineda. Ainult nii suudame olukorrast võimalikult kiiresti välja tulla.

Kainet meelt ja jäägem terveks!

Rauno Kais
EMF
Peasekretär