Uuenesid Karksi-Nuia motokrossi ajakava ja motokrossi võistlustingimused

4 ja 5. juulil sõidetakse Karksi-Nuia krossirajal Castrol Eesti meistrivõistluste avaetapp motokrossis. Seoses mitme tippsõitja sooviga osaleda nii MX1 kui MX2 klassis, muutis EMFi krossikomisjon sõitjatele vastu tulles päevakava nii, et mehed saavad sõita mõlemas arvestuses.

Mainitud muudatuse kehtib 4. juuli kohta, kui Nuia rajal kihutavad soolotsiklid, pühapäeva ajakava ei muudetud. Muudetud ajakava, registreerunud sõitjate ja muu info Karksi-Nuia etapi kohta leiab aadressilt https://msport.ee/wp-content/uploads/2020/06/EMV_I_etapp_Karksi-Nuia_26062020.pdf

Seoses lisandunud masinaklassidega muudeti veidi ka motokrossi võistlustingimusi. Krossikomisjon juhtis eraldi tähelepanu selle aasta ühele olulisemale muudatusele, mis puudutab tulemusi. Nimelt lähevad 2020 aastal erinevalt eelmistest hooaegadest EMV klassides 85cc, MX125, MX2, MX1, KV ja Quad kõik sõidud hooaja punktiarvestusse ning üheski klassis halvimat sõitu maha ei arvutata.
Seoses keerulise olukorraga maailmas võivad tulla uued eriolukorrad, mis võivad kalendrid segi lüüa, mistõttu täpsustati ka tiitlite väljaandmise korda ning 2020 antakse Eesti meistritiitel välja, kui on toimunud vähemalt 2 etappi ehk 4 võistlussõitu.

Muudetud tingimused on leitavad lehel
https://msport.ee/wp-content/uploads/2020/06/Motokrossi_voistlustingimused_2020_21.06.2020.pdf, kus rohelisega on muudatused 2019 tingimustega ning sinisega hilisemad lisad.