Motokrossi noortesari ja Pitbike Open EMV algavad sel laupäeval Tihemetsas

Motokrossi noortesari

Laupäeval, 11. juulil algab Tihemetsas Lauri krossirajal kuue-etapiline motokrossi Eesti noorte meistri- ja karikasari ning avalöögi saavad ka Pitbike Open klassi Eesti meistrivõistlused. 

Motokrossi noortesarja kõigil etappidel osalevad klassid 50 PW/Mini, 50cc, 65cc ja 85cc ning kolmel etapil ATV Lapsed Jun ja ATV Lapsed. Klassis 50cc toimuvad Eesti meistrivõistlused tänavu samuti ENKV raames ning EMV arvestusse lähevad Tihemetsa, Türi ja Holstre-Nõmme etapid. Nendel etappidel sõidavad kõik 50cc klassi osalejad ühes sõidus (ülejäänud etappidel võidakse nad jaotada A ja B gruppidesse, kui osalejaid on üle 22).

Kõik sõidud lähevad karikasarja arvestusse, välja arvatud 50cc PW/Mini klassis, kus karikaarvestust ei peeta. Arvestatakse 5 osavõtja reeglit kvalifikatsioonis (kui sõitjaid on vähem, ei lähe tulemus ENKV arvestusse).

Lisaks igal etapil jagatavatele auhindadele jätkub traditsioon, kus ENKV klasside võitjad saavad tasuta osaleda järgmise (2021) hooaja Eest meistrivõistlustel (EMF katab osalustasud, litsents tuleb ikka endal osta). 2020. aastaks võitlesid selle õiguse eelmisel hooajal välja Lucas Leok (50cc), Gregor Kuusk (65cc), Mark Peterson (85cc), Karl Koho (ATV Lapsed) ja Pätrik Ilm (ATV Lapsed Juunior).

Pitbike Open klassi meistrivõistluste kolm etappi toimuvad 11. juulil Tihemetsas, 22. augustil Haanjas ja 29. augustil Äksis.

Motokrossi Eesti noorte meistri- ja karikasarja toetab A. Le Coq. Klassides 50cc PW/Mini ja ATV Lapsed autasustatakse kõiki osavõtjaid, ülejäänud klassides kolme paremat. Kõigis klassides on osavõtutasu igal etapil 30 eurot.

Kalender:

1. 11.7.2020 Tihemetsa — ENKV (50cc EMV) + Pitbike Open EMV

2. 26.7.2020 Türi — ENKV (50cc EMV) + MiniDirt Pitbike Cup

3. 15.8.2020 Linnamäe — ENKV + MiniDirt Pitbike Cup

4. 22.8.2020 Haanja — ENKV + Pitbike Open EMV

5. 29.8.2020 Äksi — ENKV + Pitbike Open EMV + Äksi Cup

6. 13.9.2020 Holstre-Nõmme — ENKV (50cc EMV) + MiniDirt Pitbike Cup

Registreerimine esimesele etapile on EMF-i kodulehel avatud 9. juuli pärastlõunani: https://msport.ee/events/enkv-i-etapp/

Motokrossi noortesarja info EMF-i kodulehel: https://msport.ee/motokrossi-noorte-karikasari/

Klasside tehnilised tingimused ja vanused: https://msport.ee/motokross/