MiniDirt Pitbike sarjas tegid suurepärased sõidud Juss Maidla ja Kristel Raba

“Täna oli õnne!” ütles Kristel Raba (BucciMoto, Viljandi Vee- ja Motospordiklubi), kes täna Türil alguse saanud MiniDirt Pitbike karikasarjas võitis klassi Pitbike Semi 88 ja oli Pitbike MX klassis kolmas.

Kristel Raba.

Pitbike MX klassi kvalifikatsioonis oli teine tütarlaps, Marleen Valdas (BucciMoto, Motoklubi MRC), Kristelist ligi 0,5 sekundit kiirem. Kuid stardid õnnestusid Kristelil märksa paremini: esimeses, Pitbike 35+ klassiga koos startinud, sõidus sai ta minema viiendana (oma klassi kolmandana) ja hoidis seda positsiooni lõpuni. Teist sõitu alustas ta neljandalt positsioonilt, kuid lõpetas kokkuvõttes kuuenda (oma klassi kolmandana).

Juss Maidla.

Esimese sõidu stardivõit läks Pitbike 35+ klassi osalejale, vanameister Marko Lepikule (BucciMoto, Freetime Racing), kes liidrina ka lõpetas. Noorema põlvkonna esindaja Juss Maidla (BucciMoto, Kagu Motoklubi), kes jahib tiitlit klassis Pitbike MX, pääses võistlustulle alles kolmandana, suutis kolmandal ringil mööduda Pitbike 35+ klassis võistelnud Romet Ahist (BucciMoto, Freetime Racing), kuid Lepik jäi Maidlale püüdmatuks. Teises stardis pani Maidla end siiski maksma, ega lasknud Lepikut rünnakule. “Teises sõidus ei olnud mul enam midagi välja panna, poolel võistlusmaal mõtlesin ka sellele numbrile, mis passis kirjas on,” kommenteeris väsinud Lepik.

Pitbike MX klassi võitis Maidla siiski kindlalt, edestades Oliver Vippulit (Pitpro) ja Kristel Raba. Pitbike 35+ klassi võit läks Lepikule Ahi ja lätlase Jurijs Sigajevsi ees (BucciMoto).

Pitbike Semi 88 start, Jurijs Sigajevs (69).

“Ei olnud sugugi minu päev,” võttis võistluse kokku Sigajevs. Kuigi Pitbike Semi 88 klassi kvalifikatsiooni ta võitis, siis neljast tänasest stardist ebaõnnestusid tal kolm ning Sigajevsil tuli konkurente päris tagant jälitama hakata. “Kokkuvõttes polnudki ju tulemus hull, teine ja kolmas koht,” tõdes Sigajevs. Aga tööd pidi lätlane täna poodiumile pääsemise nimel tegema hullupööra. 

Pitbike Semi 88 kvalifikatsioonis teine olnud ja esimest sõitu juhtima asunud Kristel Raba vandus Sigajevsile neljandal ringil alla, kuid teise sõidu Kristel võitis ning kokkuvõttes viis see ta poodiumi kõrgeimale astmele Sigajevsi ja Robin Kahu (Pitster Pro, Abja Tehnikaring) ette. 

Pitbike Semi 88 Juunior klassis olid täna kolm parimat Henri Küper (YCF, Viljandi VMK), Robin Paarman (YCF) ja Henri Grünberg (BucciMoto). 

Võistluse täpsemad tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Events/1785648

Kolmeetapiline MiniDirt Pitbike sari jätkub 15. augustil Linnamäe krossirajal.