Vasalemma Classic Trial 2020 ehk kuidas käisid asjad ennemuiste

Laupäeval ja pühapäeval (1. ja 2. augustil) kogunevad Vasalemma rallikrossiraja ääres ajalooliste traielimootorratastega sõitjad, et pidada maha üks sõbralik võistlus ning näidata huvilistele, milliste tsiklitega sõideti ning võideti MM-tiitleid aastakümneid tagasi. Lisaks eestlastele tulevad starti ka sõitjad Soomest.

Ajaloolisteks traielimootorratasteks loetakse enne 1985. aastal toodetud tsikleid. Sel ajal kasutati mootorratastel veel trummelpidureid ning tagavedrustuses kahte amortisaatorit. Sellest tingituna oli ka toonane sõidutehnika märgatavalt teistsugusem kui tänapäeval.

Vasalemma karjäär on olnud läbi aegade Eesti traielile oluline koht. Juba 1960ndatel peeti seal võistlusi ja just Vasalemmast algas juba üle 10 aasta tagasi Eesti traieli taaselustamine. Eesti meistrivõistluste etappe peetakse seal peaaegu igal aastal ka tänapäeval.

Ajaloolised mootorrattad lähevad rajale 1. augustil kell 12.00 ja 2. augustil kell 10.00.