Maidla alistas Pitbike’ide lahingus Lepiku

Haanjas toimus täna ka Pitbike MX Eesti meistrivõistluste teine etapp, kus kahes ülipinevas võiduajamises Marko Lepikuga (BucciMoto, Freetime Racing) jäi peale Juss Maidla (BucciMoto, Kagu Motoklubi).

Kvalifikatsioonis tegi kiireima ringi Lepik, edestades Maidlat 3,4 sekundiga. Esimese sõidu stardi võitis Romet Ahi (BucciMoto, Freetime Racing), kuid nii Lepik kui Maidla kihutasid temast kohe mööda. Üle poole võidusõidust sõideti Lepiku juhtimisel, kuid Maidlal õnnestus temast paar ringi enne finišit mööda saada ja 0,42 sekundilise eduga lõpetada. Romet Ahi lõpetas kolmandana, tema selja taga heitlesid veel Kristel Raba (BucciMoto, Viljandi Motospordiklubi) ja Meelis Liivrand (BucciMoto, Freetime Racing), kuid Raba suutis oma neljanda koha säilitada ja lõpuks möödus Liivrannast veel stardist viimasena rajale pääsenud Raul Rammula (Pitster Pro, Freetime Racing). Teise sõidu stardivõit läks samuti Ahile ja peagi kihutasid Maidla ja Lepik temast mööda. Ratas-rattas sõitsid konkurendid terve sõidu, Lepik sai uuesti Maidlast mööda, siis positsioonid vahetusid, kuid Lepik lasi “selja sirgeks” ja Maidla edul paari sekundi võrra kasvada alles sadakond meetrit enne finišit. Ahi oli taas kolmas ning selline sai ka päeva kokkuvõttes esikolmik.

“Tihe rebimine oli meil Lepikuga tõesti. Raske võistlus, läksin sõitu juba vale ülekandega ja Lepik andis kõva lahingu, aga suutsin lõpuks ikka peale jääda,” ütles Maidla. “Rada on väga äge, kuigi taga metsa vahel läks lõpus päris auku.”

Meistrivõistluste arvestuses juhib Maidla 100 punktiga, kuid teisel ja kolmandal kohal oleval Lepikul ja Ahil on võrdselt 84 punkti.

Pitbike MX Eesti meistrivõistlused lõpevad 27. septembril Narvas.

Korraldaja karikaarvestuse klassis Pitbike Semi 88 tegi Kristel Raba täna puhta töö nii kvalifikatsiooni kui mõlema sõidu võiduga. Esimest sõitu asus juhtima küll Lauri Maks (BucciMoto, Freetime Racing, ent Kristel möödust temast paari ringiga ja hoidis Maksi kuni finišini selja taga. Kolmas oli Raivo Raudsepp (Pitpro, Sõmerpalu MK). Teises sõidus ei andnud Kristel oma meessoost konkurentidele võimalust. Seekord jättis ta nad seljataha järjestuses Raudsepp teine, Maks kolmas. Päeva kokkuvõttes oli esikolmik Raba, Raudsepp, Maks.

Samas stardis osalnud Semi 88 Juunior klassi esimese sõidu võitis Henri Grünberg (BucciMoto) Oliver Kalle (YCF, mõlemad Viljandi Motospordiklubi) ja Mikk Pinseli (Pitpro, Abja Tehnikaring) ees. Teise sõidu võitis Henry Küper (YCF, Viljandi Motospordiklubi), Grünberg oli teine ja Kalle kolmas. Kokkuvõttes oli Grünberg esimene, Kalle teine ja Küper kolmas.

Võistluse detailsed tulemused leiab lingilt: https://speedhive.mylaps.com/Events/1795205