Hannes Soomer oli täna vabatreeningutel kolmas!

Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) oli täna Hispaanias Aragonis Supersport klassi neljandal MM-etapil vabatreeningutel kolmas!

Õhutemperatuur on Aragonis 30 kraadi ringis, rada oli esimeses vabatreeningus 39 kraadi. Esimeses vabatreeningus näitas Soomer koguni teist aega, kaotades rekordilist kuuendat järjestikust võitu jahtivale itaallasele Andrea Locatellile (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) 0,6 sekundiga.

Teises vabatreeningus trügis Locatelli ja Soomeri vahele prantslane Jules Cluzel (GMT94 Yamaha). Kaks esimest olid ühed vähestest, kes parandasid ringiaegu, sest nii temperatuur kui tuul tõusid. Soomeri parim aeg jäi esimesse vabatreeningusse. Kokkuvõttes jäi Soomerit ja Locatellit, kelle aeg oli 1.54,308, lahutama 0,841 sekundit.

“Täna oli päev, kus kõik pusletükid kokku sobisid. Muutus ei tulnud ühest asjast, kõik paljudest väikestest detailidest. Oleme õppetunnid enda kasuks pööranud ja pannud koos meeskonnaga mootorratta sõitja heaks tööle,” ütles Hannes Soomer. “Teeme endale kordaläinud tööpäeva eest pai, kuid lakke kindlasti ei hüppa. Homme on uus päev ja tahame ka homme olla lähemal eesmärgile kindlalt esiviisikusse sõita.”

Supersport klassi kvalifikatsioon toimub laupäeval Eesti aja järgi kell 12:40, esimene võistlussõit 16:15, teine pühapäeval kell 13:30.

Peale kolme etappi hoiab Soomer maailmameistrivõistlustel 39 punktiga üheksandat kohta.