Meico Vettik tuli EMX 250 klassi etapil Itaalias kuuendaks

EMX 250 klassi euroopa meistrivõistlustye kuues etapp toimus 26. septembril Itaalias Mantova krossirajal. Poodiumikonkurentsis olnud Meico Vettik (KTM) tuli lõpuks kuuendale kohale, Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna) oli kaheksas.

Talviku suutis omas grupis välja sõita viienda ringiaja ning Vettik teises grupis kuuenda aja. Avasõidus tegi super stardi Vettik, kes asus sõitu juhtima. Esimestel ringidel suutis Vettik teha sellist tempot, et ta vajus järgnevatel eest ära. Kahjuks juba kindla vahe sisse saanud Vettik kukkus neljandal ringil ja ta kaotas kogu oma edu. Ring hiljem kukkus Meico veel uuesti ning ta langes neljandaks. Viimastel ringidel võitles ta kõvasti, et kolmandaks tõusta, kuid itaallane Gianluca Facchetti suutis meie mehe rünnakud tõrjuda ja Meico lõpetas sõidu neljandana. Korraliku sõidu tegi Talviku, kes oli finishis kaheksandana. Sõidu võitis Hakon Fredriksen (Norra, Yamaha), teine oli Gianluca Facchetti (Itaalia, Husqvarna) ja kolmas Gianluca Facchetti.

Teises sõidus kahjuks mõlema meie mehe start ebaõnnestus, Talviku oli avaringi järel top 15 piiril ja Vettik veel kümme kohta tagapool. Sõidus suutis paremat hoogu näidata Vettik, kes sõidu lõpus ka Talviku kinni püüdis ja temast möödus ning lõpuks üheksandana lõpetas. Talviku tuli finishisse üheteistkümnendana. Sõidu võitis sarja liider Thibault Benistant (Prantsusmaa, Yamaha), teine oli Kay de Wolf (Holland, Husqvarna) ja kolmas Tim Edberg (Taani, Yamaha).

Etapi kokkuvõttes teenis Vettik 30 punktiga kuuenda koha, Talviku oli 23 punktiga kaheksas. Etapivõit läks 41 punktiga Benistantile, teise koha sai 38 punktiga Fredriksen ja kolmanda koha 35 punktiga Edberg. Sarja kokkuvõttes on Vettik 114 punktiga nüüd kuues ja Talviku 112 punktiga seitsmes. Liider on 215 punktiga Benistant.