Meico Vettik

Meico Vettik tuli Itaalias EMX 125 klassi etapil 7. kohale

Täna toimus Itaalias Faenza krossirajal EMX 125 klassi Euroopa meistrivõistluste neljas etapp. Hea esituse tegi seal taas Meico Vettik (KTM), kes etapi kokkuvõttes seitsmenda koha sai ning üldarvestuses jätkab ta viiendana. EMX 2T klassis oli Martin Michelis (KTM) üheksas.

EMX 125 klassi kvalifikatsioonis sõitis Mecico Vettik välja väga hea viienda ringigaja. Avasõidus tegi Vettik ka korraliku stardi ja avaringilt tulles oli ta juba kuuendal kohal. Järgnevateks ringideks langes Meico seitsmendaks, kuid sõidu keskel õnnestus tal taa kohta parandada ning finishis oli meie mees kuuendana. Sõidu võitis sarja liider Andrea Bonacrosi (Itaalia, Fantic), teise koha sai Guillem Farres (Hispaania, GasGas) ja kolmanda koha Pietro Razzini (Itaalia, Husqvarna).

Teises sõidus Meico start nii hästi ei õnnestunud, kuid esimestel ringidel tegi ta palju möödasõite, mis aitasid Vettiku top 10 piirile. Vahepeal juba üheksandaks tõusnud Vettik langes mõneks ringiks tagasi kümnendale kohale, kuid hea sõidu lõpuga tõusis ta kaheksandaks. Sõidu võitis taas Bonacorsi, teise koha sai Farres ja kolmanda koha David Braceras (Hispaania, GasGas).

Etapi kokkuvõttes teenis Vettik 28 punktiga seitsmenda koha. Esikoht läks 50 punktiga Bonacorsile, teise koha sai 44 punktiga Farres ja kolmanda koha 34 punktiga Braceras. Sarja kokkuvõttes 104 punktiga viiendal kohal. Kolmandal kohal asuv Razzini edestab teda nüüd 20 punktiga. Liidrikohal on 166 punktiga Bonacorsi.

Järgmine etapp peaks toimuma Mantova krossirajal ja see on meie sõitjatele juba sobilikuma pinnasega.

EMX 2T klassi kvalifikatsioonis üllatas Martin Michelis kuuenda ajaga. Avasõidus ei suutnud Martin 17 mehe osavõtul kõige paremat starti teha, esimesed ringid siiski õnnestusid tal hästi ja Michelis tõusis korraks kaheksandale kohale. Kahjuks ei jagunud Martinil veel jaksu, et head kohta hoida ning finishisse jõudis ta kümnendana. Võidu võttis sarja liider Brad Anderson (Suurbritannia, KTM), teisena lõpetas Manuel Iacopi ((Itaalia, Yamaha) ja kolmandana Eugenio Barbaglia (Itaalia, Husqvarna).

Teise sõidu alguses pääses Michelis kohe kaheksandale kohale ja seal suutis ta ka esimesed ringid püsida. Sõidu edenedes sõitsid kaks konkurenti temast siiski veel mööda ja finishis oli Martin taas kümnes. Võidu võttis jälle Anderson, teise koha sai Emanuele Alberio (Itaalia, KTM) ja kolmanda koha Federico Tuani (Itaalia, Husqvarna).

Etapi kokkuvõttes teenis Michelis 22 punktiga üheksanda koha. Etapivõit läks 50 punktiga Andersonile, teine oli 40 punktiga Iacopi ja kolmas 38 punktiga Tuani. Kolme etapi järel on Michelis 62 punktiga 11. kohal. Liider on 147 punktiga Anderson, teisel kohal asub 98 punktiga Barbaglia ja kolmandal kohal 97 punktiga Tuani.

,