Priit Biene lõpetas enduro MM-sarja hooaja parima tulemusega

Ainsa eestlasena enduro MM-sarjas osalev Priit Biene (Yamaha Johansson MPE) lõpetas nädalavahetusel Portugalis keerulistes oludes hooaja parima tulemusega.

Möödunud nädalavahetusel eelviimasel MM-etapil teisel võistluspäeval kukkunud ja katkestanud Bienel andis põrutus tunda ka viimasel etapil. “Kahjuks sõitsin laupäeval kohe esimesel kiiruskatsel ilmselt vastu kivi ja rattal tuli kett maha, kus kaotasin kohe 2 minutit,” rääkis Biene. “Ilm ja rajad olid väga head ja proovisin aega tagasi teha, kuid eelmise nädalavahetuse kukkumine ja selle taas vigastamine tegi nii palju haiget, et jalga enam ise jalarauale ei tõstnud ning sõitsin põhimõtteliselt viimased kaks ringi üht jalga kasutades.” 

Biene sõnul võttis ta viimasel päeval raskematel kohtadel natukene rahulikumalt, et vältida enda uuesti vigastamist. Kuni teise ringini läks täiesti hästi ning ta sõitis enda klassis Junior 2 seitsmenda koha peal. Ilmastikuolud olid aga väga keerulised: vihma sadas terve päev ja väga tugevalt. 

“Kolmas ring läks rada kohati ikka väga läbimatuks ning muudeti palju nii katseid kui ka ülesõitu,” rääkis Biene. Enne viimast enduro katset pandi võistlus korraks seisma, et saaks kontrollida katse läbitavust ning kõik sõitjad kogunesid katse starti. “Tänu sellele ka sain vaadata pealt kindlasti üht karmimat finišit üldvõidu peale, kus liidril sai viimasel katsel bensiin otsa ning ta kaotas tiitli.” Terve päeva juhtinud britt Brad Freeman kaotas EnduroGP üldarvestuse esikoha kaasmaalasele Steve Holcombe’ile.

Teise päeva lõpetas Biene Junior 2 arvestuses kaheksandana. 

Biene jäi kokkuvõttes hooajaga rahule, arvestades, kui kummaliselt see aasta algas, kõigepealt koroonajama ja siis vaevles ta ise veel kaks kuud viiruse küüsis (ei olnud koroona). “Motivatsioon oli vahepeal ikka täitsa maas, sügisel pärast esimesi MM-etappe sain hoogu juurde,” lisas Biene, “aitasid head trennid ja võistlused kodus.” Hooaja kokkuvõttes oli ta MM-il Junior 2 klassis 11. kohal (2019. a 12.) ja Junioride üldarvestuses 23. kohal (2019. a oli ta 32.).