Täiendatud: koostöös Piksepiniga alustab uus talvine endurokrossi EKV sari

Sel talvel alustab koostöös Piksepini karikasarjaga esmakordselt uus endurokrossi Eesti karikavõistluste sari, milles on kolm etappi. Registreerimine esimesele etapile on avatud.

Osavõistluste toimumise ajad:

I etapp 26.12.2020

II etapp 23.01.2021

III etapp 20.02.2021

Eesti karikavõistluste arvestust peetakse Piksepini sarja raames. EKV arvestusse kuuluvad võistlused toimuvad Võru- ja Jõgevamaal. Täpsemad toimumiskohad sõltuvad ilmastikuoludest ja selguvad paar nädalat enne konkreetset võistlust. 

Registreerumine esimesele etapile, mille täpne toimumiskoht selgub hiljemalt 20. detsembril, on avatud lehel www.piksepini.ee/registreerimine.

Endurokrossi talvesarja EKV arvestuses on masinaklassid: Sport, Hobby, Veteran 40+, Veteran 50+, Women, Junior, ATV ja Quad.

“On suur rõõm teatada, et EMF on koostöös Piksepini sarjaga leidnud võimaluse EKV endurokrossi talvesarja läbi viimiseks,” ütles endurokomisjoni esimees Sulev Tõnisson.

Harrastajatele suunatud kestvussõitude sarja Piksepini korraldab Urmas Peegel juba kolmeteistkümnendat hooaega. “Mul on siiras heameel, et leidsime EMF-i endurokomisjoniga ühise keele harrastajatele Eesti karikavõistluste arvestuses võistlustel osalemiseks,” ütles Peegel. “Loodan, et see on suure Enduro asja väike algus, millest võidavad kõik ala harrastajad, vedajad ja funktsionärid.” 

Sarja üldjuhend on leitav kodulehel www.piksepini.ee. Samas toimub ka võistlustele registreerimine. Kolme EKV etapi kokkuvõttes antakse auhinnad välja peale kolmandat etappi. Piksepini sarjas autasustatakse Soolo Hobby klassis 6 parimat ja kõikide teiste klasside kolme paremat. Parimatele võimalikud auhinnad ning lisaauhinnad osavõtjatele loosi teel.

Osalejatele sarjas osalemine lisakulutusi kaasa ei too, küll aga annab võimaluse võistelda EMFi poolt väljastatavatele EKV karikatele. Osavõtutasu on klassides Junior ja Women 25 eurot, ülejäänud klassides 30 eurot, eelregistreerumata sõitjatel lisandub 10 eurot.
2021 hooajal on plaanis lisaks läbi viia ka suvine hard enduro karikasari, milleks on esimesed läbirääkimised korraldajatega peetud.

Foto: Gulbe Agnija