9. mail algab uus sari hard enduro sõpradele „HardEST Enduro“

Uus hard enduro sõpradele suunatud Eesti meistri- ja karikavõistluste sari „HardEST Enduro“ algab 9. mail Aidu sõudekanali ümbrusest ning sarja eesmärgiks on anda meie sõitjatele võimalus tugevate piiritaguste sõitjatega konkureerida.

„HardEST Enduro“ on enduro distsipliini raskema kategooria rahvusvaheline võistlussari, mis toimub eriti rasketes tingimustes ning kus võistlusrada ei pea olema kõigile osalejatele jõukohane ja läbitav.

Võistlussarja eesmärgiks on Eesti endurosõitjate taseme tõstmine ning rahvusvaheliste võistlejate toomine Eestisse, et meie endurosõitjad saaksid end kodus proovile panna rahvusvahelises konkurentsis ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimelistel radadel. 

Sarja eestvedajate eesmärgiks on, et aastal 2025 võiks sarja osalejate arv ulatuda 1000 osavõtjani millest välisvõistlejaid on minimaalselt 50%.

Sarjas on kolm võistlusklassi: Gold, Silver ja Bronze. Gold klassis osalevad parimad hard enduro sõitjad ja eelmise hooaja Silver klassi etapivõitjad + Silver klassi hooaja 3 parimat. Silver klass on kõigile rahvuslike endurovõistluste E1, E2, E3 ja E40+ klasside sõitjatele. Bronze klassis võistlevad rahvuslike endurovõistluste Hobby, Junior, Beginners, Rookie, V50, V60, E W (Naised) klasside sõitjad jt huvilised.

Võistlusmootorratta kubatuur ja taktilisus on vaba kõikidele klassidele. Mootorratas ei pea olema riiklikus registris ega omama kehtivat liikluskindlustust, kuna võistlus toimub väljaspool avalikke teid ja liiklust.

Võistlused toimuvad EMF-i enduro alakomisjoni egiidi all. Need võivad olla nii ühe- kui kahepäevased. Hooaja lõpus selguvad nii individuaalsed Eesti meistrid ja karikavõitjad kui klubiarvestuse parimad.

„HardEST Enduro“ võistlussarja üldjuhendiga saab tutvuda siin:

Sari saab avalöögi 9. mail Aidu sõudekanali ümbruses toimuval võistlusel. Võistlusele registreerida ja juhendiga tutvuda saab EMF-i kodulehel: https://msport.ee/events/hardest-enduro-emv-i-etapp-2021/

Sarjas on sel suvel kavas veel kaks osavõistlust Lõuna-Eestis, mille toimumise ajad ja kohad on selgumisel.