Videod: Tanel Leok tuli Itaalia MV etapil 2. kohale

Mantova krossirajal toimus täna Itaalia motokrossimeistrivõistluste teine etapp. Kutse etapil osaleda sai ka Tanel Leok (KTM), kes väga ilusate sõitudega lõpuks MX1 klassis teise koha teenis.

MX1 klass oli kvalifikatsiooniks jagatud kahte gruppi ja teises grupis olnud Tanel Leok suutis välja sõita parima ringiaja. Esimeses võistlussõidus tegi Tanel suurepärase stardi ning ta asus sõitu juhtima. Esimeste ringidega sai ta sisse korraliku edumaa, kuid sõidu edenedes hakkas Alessandro Lupino teda kinni püüdma. Lupino survestaski Leokit terve sõidu jooksul ja viimastele ringidele minnes oli ta Tanelil päris seljataga. Tanel suutis siiski konkurendi oma seljataga hoida ning avasõidu võita. Teisena lõpetas sõidu Lupino ja kolmandana David Philippaerts.

Teise sõidu start nii hästi Tanelil ei õnnestunud ja kuna Lupino sai juba avaringi lõpus liidriks, siis võitu võtta oli üsna raske. Tanel võitles esimesed rngid kõvasti ning ta tegi ilusaid möödasõite ja peagi oli ta teisel kohal. Vahe Lupinoga oli aga selleks hetkeks juba väga suur ja nagu Tanel ise ütles tekkisid käele ka villid vähesest treeningust ning nii sõitis ta kindla peale teisena lõpuni. Sõidu võitis Lupino ja kolmas oli Simone Croci.

Etapi kokkuvõttes teenisid Leok ja Lupino võrdselt punkte, kuid teise sõidu paremus andis esikoha itaallasele. Leok oli teine ja Philippaerts kolmas.

Võistlust saab täies pikkuses järele vaadata siit. Esimeses videos on esimene sõit (MX1 algab 1h20 pealt) ja teises videos teine sõit (MX1 algab 1h40 pealt) .