Valitsus kiitis heaks COVID-19 piirangute järk-järgulise leevendamise korralduse

Alates 17. maist leevendas Eesti Vabariigi valitsus veelgi koroonapiiranguid, sh spordile kehtivaid kitsendusi, mis läksid nüüd veidi hõlpsamaks. Samas peab meelde jätma, et kuni juunini ei ole pealtvaatajad võistlustele lubatud!

Allpool on lühidalt kokku võetud punktid, mis puudutavad sporti kõige otsesemalt. Tingimusi on rohkem ja nendega saab tutvuda Kultuuriministeeriumi kodulehel.

Alates 17. mais on välitingimustes on lubatud treenimine kuni 25 isikulistes rühmades, sealhulgas abipersonal (insenerid, mehaanikud, juhendajad, kohtunikud jne). Tagatud peab olema, et kokku ei puututa teiste rühmadega.

Alates 17. maist on tippspordi võistlused lubatud, kui üritustes võtab osa õues kuni 250 inimest ja sisetingimustes kuni 100 inimest. Lisaks tohivad siseruumides ja välitingimustes hakata võistlema ka Eesti meistri- ja karikavõistlustel osalevad sportlased. Muud võistlused siseruumides lubatud ei ole.

Pealtvaatajad võistlustele ega üritustele lubatud ei ole.

Kolmandast riigist tulev rahvusvahelisest kõrge tasemega võistlusest osavõtja lubatakse Eestis võistlema või tööalaseid ülesandeid täitma juhul, kui ta teeb pärast siia saabumist koroonaviiruse testi, mille tulemus on negatiivne või pole ta nakkusohtlik.