Äksis algasid noorte, naiste ja Pitbike Eesti tiitlivõistlused

Äksis sõideti Eesti noorte karikavõistlused (ENKV) ning naiste ja Pitbike Eesti meistrivõistluste avaetapp. Võistlus ise algas juba eelmisel nädalavahetusel, kuid suur vihmasadu rikkus ürituse ja etapp lükati nädala võrra edasi.

85cc klassis ei leidunud vastast kvalifikatsiooni kiireimale Gregor Kuusele (Husqvarna, RedMoto Racing, pildil nr 93), kes võitis kindlalt ka mõlemad finaalsõidud. Kui esimeses sõidus haaras ta liidriohjad juba esimesel ringil, siis teises läks tal paar ringi, et liidriks tõusta. Esimese sõidu lõpuosas möödus Kaspar Uibu (Yamaha, Sõmerpalu MK) Rasmus Alan Truusist (KTM, Linnamäe krossiklubi) ja sai teise koha. Teises sõidus oli Uibu küll alguses viies, kuid ta möödus kiiresti eessõitnud konkurentidest oli taas Truusi ees teine.
Kahe sõidu kokkuvõttes oli seega esikolmik Kuusk, Uibu ja Truus.

Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing) võttis etapivõidu 65cc klassis, kus esimeses sõidus oli ta alguses viies, kuid sõidu edenedes tõusis aina ettepoole ja möödus lõpuks ka liidrist lätlasest Jekabs Hudolejsist (Yamaha), kellest sai samal ringil mööda ja tuli teiseks Endriko Peilman (KTM, RedMoto Racing).
Teises sõidus pääses Teesalu kohe liidriks ja enam tagasi ei vaadanud ning võttis kindla võidu. Hudolejs sõitis pikalt teisena, kuid seekord tuli tal taas kaks eestlast mööda lasta, kui tast möödusid Peilman ja esimeses sõidus alguses teine olnud, kuid siis korra kümnendaks langenud, kuid kaheksandana lõpetanud Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK).
Teesalule kuulus esikoht, teine oli Peilman ja kolmas Hudolejs.

50cc klassis sõitsid end kummaski sõidus esikolmikusse Theo Kolts (GasGas, Pärnu MC), lätlane Patriks Cirulis (Husqvarna) ja Kristofer Valk (Husqvarna, Sõmeru Racing).

Q100 neljarattalistel olid samuti mõlemas sõidus esikolmikud samad, kui kiireim oli Karl Koho (Honda, Äksi 39Team) ning talle järgnesid Sander Oinus (Honda, MK K&K) ja Ruben Vestung (Honda, RedMoto Racing).

Kadri Ehamäe. Foto: Karli Saul

Naistele on see taasiseseisvumise järel esimene aasta selgitada välja Eesti meister ning Äksis oli stardijoonel lausa 12 kaunima soo esindajat.
Esimese sõidu võitis kindlalt Kadri Ehamäe (Yamaha, SK Yamaha Keskus) Karleen Randveeri (Honda, Otepää MK) ja Marleen Valdase (Honda, HRC Eesti Racing Team) ees. Ehamäe võttis ka teisest sõidust kindla võidu, kuid seekord oli teine avasõidu viies Carita Lomp (Husqvarna, Pärnu MC) ja Randveer ületas lõpujoone kolmandana.
Ehamäele kuulus seega etapivõit, teine oli Randveer ja Lomp tänu teise sõidu tulemusele kolmas.

Pitbike MX Eesti meistrivõistluste avaetapil jagasid esimesed ja teised kohad Juss Maidla (Bucci Moto, Kagu MK) ja Marko Lepik (Bucci Moto, Freetime Racing). Kuna teises lõpetas esimesena Maidla, siis kuulus ka esikoht talle. Kummaski sõidus kolmanda koha saanud Romet Ahi (Bucci Moto, Freetime Racing) oli ka kokku kolmas.

Juss Maidla (134), Marko Lepik (2). Foto: Karli Saul

Ülejäänud sarjade tulemused:

Pitbike Semi88
1. Sander Rebane (Pitpro)
2. Kristel Raba (Pitpro, Viljandi Motospordiklubi)
3. Kristo Hint (Pitpro, Viljandi Motospordiklubi)

Pitbike Semi88 Jun
1. Ralf Karu (Abja Tehnikaring)
2. Oliver Kalle (YCF, Viljandi Motospordiklubi)
3. Sten Mattias Topolev (Pitpro, Viljandi Motospordiklubi)

Kohaliku arvestuse klassid:

MX Open
1. Henri Aramaa (Husqvarna, RedMoto Racing)
2. Janis Kubulins (Yamaha, Läti)
3. Mark Peterson (Honda, Valga MK)

50 Mini
1. Niklas Johanson (KTM, Saare Racing Service)
2. Mikk Saar (Husqvarna, Roosna-Alliku MK)
3. Valters Jurchenko (Husqvarna)

ENKV järgmine etapp toimub 10. juulil taas Äksis, kus toimub ka 50cc klassi Eesti meistrivõistluse esimene etapp.

Äksi detailsed tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1863906