Harri Kullas valitses MX Nationali avaetappi

Sel nädalavahetusel toimus Fat Cati krossirajal MX Nationali avaetapp. Kahe päeva jooksul oli kavas neli võistlussõitu ja Yamahal sõitev Harri Kullas tegi väga võimsa nädalavahetuse kui ta suutis võita kõik neli sõitu.

Laupäeval oli kavas kvalifikatsioon ja kaks võistlussõitu. Avapäeval toimusid võistlussõidud MX1 ja MX2 klassidele eraldi, pühapäeval olid aga sõidud mõlemal klassil koos.

Harri Kullas tuli laupäeva hommikul toimunud ajasõidus neljandale kohale. Parimat kiirust näitas ühe ringi jooksul Tommy Searle. Kui Briti meistrivõistluste etapil oli Harri startidega hädas, siis MX Nationali avaetapiks oli vana hea Harri tagasi. Avasõidus võttis Kullas stardivõidu ning ta juhatas tervet sõitu ja lõpuks kuulus Harrile väga kindel esikoht. Teisena lõpetas sõidu Shaun Simpson ja kolmandana Dylan Walsh. Teine MX1 klassi sõit algas taas Kullase juhatamisel. Harri juhtis kogu sõidu ning võttis jälle võidu Shaun Simpsoni ees. Kolmandana jõudis finishisse jälle Dylan Walsh.

Pühapäeval avaetapp jätkus ja sõidud tõotasid tulla veelgi põnevamad, kuna MX1 ja MX2 klassid tulid koos starti. Kullase head minekut see kuidagi ei mõjutanud, sest Harri võttis kolmanda stardivõidu järjest ja asus sõitu jälle juhtima. Mõne ringiga sõitis ta teisel kohal olnud Shaun Simpsonil eest ära ning sõit oli Harri kontrolli all. Kuus minutit enne sõiduaja lõppemist kukkus õnnetult Dylan Walsh ja sõit tuli katkestada. Harri sai kirja esikoha, teine oli sellel hetkel Conrad Mewse (MX2) ja kolmas Shaun Simpson.

Päeva viimasest sõidust kujunes tõeline põnevusetendus. Harri start ei olnud kõige parem ja sõitu asus juhtima Shaun Simpson. Peagi tõusis tema taha teisele kohale Kullas ja kolmas oli MX2 klassi kiireim Mewse. Esikolmik tegi teistega kohe vahe sisse ja just need kolm meest otsustasid sõidu võitja. Simpson suutis Harrit mitu ringi enda seljataga hoida, kuid meie pääses siiski peagi sõitu juhtima. Simpsonist möödus ka väga kiiret sõitu teinud Mewse, kes on hetkel MX2 klassi maailma üks kiiremaid üldse. Simpsonist mööda saades, võttis Mewse sihtmärgiks Harri ja ta saigi Kullase vea järel sõitu juhtima. Harri siiski alla ei andnud ja sõidu lõpus möödus Harri britist ise ning võttis magusa sõiduvõidu. Mewse lõpetas teisena ja Simpson kolmandana.

Avaetapi kokkuvõttes teenis Kullas maksimaalse 100 punktiga esikoha. MX1 klassis oli teine 88 punktiga Shaun Simpson ja kolmas 71 punktiga Todd Kellet. MX2 klassis oli parim Conrad Mewse.