Andero Lusbo teenis EMX Open klassi avaetapil 10. koha

Itaalias Maggiora krossirajal algasid sellel nädalavahetusel EMX Open klassi euroopa meistrivõistlused. Eelmisel hooajal tõi sari meile palju rõõmu kui Karel Kutsar hooaja kokkuvõttes esikoha teenis. Sellel aastal sõidab ainsana meie meestest sarja kaasa Andero Lusbo (Husqvarna), kes avaetapil korraliku kümnenda koha sai.

Kvalifikatsioonis näitas Lusbo 37 võistleja seas kuueteistkümnendat ringiaega. Avasõidu start Anderol kahjuks ebaõnnestus ja esimeselt ringilt tuli ta tagasi alles kahekümneviiendana. Sõidu jooksul suutis ta oma positsiooni tublist parandana ja finishisse jõudis Lusbo 14. kohal. Esikoha teenis kodurajal sõitnud Filippo Zonta (Honda), teine oli Nicolas Dercourt (Prantsusmaa, Honda) ja kolmas Simone Croci (Itaalia, Husqvarna).

Ka teise sõidu start ei olnud Anderol kõige parem ja sõitu tuli alustada top 20 piirilt. Sõit õnnestus tal aga väga hästi ja ta suutis kõvasti möödumisi teha ning lõpuks tõusis Lusbo üheksandaks. Esikoht läks taas Zontale, teine oli Davide De Bortoli (Itaalia, Honda) ja kolmas Nicolas Dercourt.

Etapi kokkuvõttes tuli Lusbo 19 pumktiga kümnendale kohale. Esikoha sai 50 punktiga Zonta, teine 42 punktiga Dercourt ja kolmas 40 punktiga De Bortoli.

Maggioras toimus ka EMX 125 klassi teine etapp ja meie poistest oli seal ainsana peal Joosep Pärn. Oma grupi kvalifikatsioonis ja ta kahjuks 21. kohale ja otse finaalsõitudesse ei pääsenud. Siiski oli ta esimene varusõitja ning teise sõitu lastigi ta sõitma. Pärn sõitis seal enamuse sõidust top 30 piiril ja lõpuks oligi ta 29. kohal.

Etapi kokkuvõttes Pärn punkte ei teeninud ja talle läks kirja 32. koht. Esikoha sai 50 punktiga Haakon Osterhagen (Fantic) Norrast, teine oli 44 punktiga Valerio Lata (Itaalia, KTM) ja kolmas 36 punktiga Kay Karssemakers (Holland, Husqvarna).