Saksamaa meistrivõistluste avaetapp kujunes eestlaste jaoks raskeks

Nädalavahetusel toimus Bielsteini krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste esimene etapp. Ilm mängis seal kõvasti rolli ja võistelda tuli üsna rasketest oludes. MX Masters klassis oli etapi kokkuvõttes meie parim Tanel Leok, kes sai 15. koha.

Kokku osales MX Masters klassis meie sõitjaid kolm, nendeks olid Tanel Leok, Gert Krestinov ja Hardi Roosiorg. Parima tulemuse suutis neist teha Tanel Leok, kes etapi kokkuvõttes 13 punktiga 15. koha teenis. Avasõidu lõpetas varutsikliga sõitnud Tanel 19. kohal ja teise sõidu 10. kohal. Gert Krestinov tegi korraliku avasõidu, kus ta oli üheteistkümnes. Teine sõit jäi Gerdil kahjuks pooleli ja seal läks kirja talle 30. koht. Etapi kokkuvõttes oli Gert 10 punktiga kuueteistkümnes. Hardi Roosiorg lõpetas avasõidu 21. kohal ja teises sõidus oli ta kahekümnes. Kokku andis see talle 1 punktiga 25. koha. Etapivõidu teenis Max Nagl, teine oli Jordi Tixier ja kolmas Karlis Sabulis.

85cc klassis tegi hea võistluse Romeo Pikand, kes sõitudes kuues ja kaheksas oli ning etapi kokkuvõttes 28 punkti teenis, mis talle 7. koha andis. Sebastian Leok oli sõitudes kaheteistkümnes ja viieteistkümnes. Etapi kokkuvõttes teenis ta 15 punktiga 14. koha. Travis Leok lõpetas sõidud 20. kohal ja 34. kohal. Etapi kokkuvõttes teenis ta 1 punktiga 25. koha. Hästi läks taas meie lõunanaabritel. 38 punktiga tuli kolmandale kohale Janis Martins Reisulis. Esikoha teenis 47 punktiga Vitezslav Marek ja teine oli 45 punktiga Noel Zanocz.

Järgmine etapp toimub 17-18. juulil Tensfeldi krossirajal.