Gert Krestinov võidutses MX Liiga Toila etapil

Toilas Pühajõe motokeskuses sõideti MX Liiga selle aasta kolmas etapp, mille raames peeti ka naiste Eesti meistrivõistluste teine etapp. Kiireimas MX Pro klassis võidutses Gert Krestinov ja naiste esimese koha viis Toilast kaasa nooruke Carita Lomp.

Eesti karikavõistluste MX Pro masinaklassis ei leidunud seekord vastast Gert Krestinovile (Honda, Motoextreme), kes näitas juba kvalifikatsioonis konkurentidest paremat ringiaega. Avasõidus pääses noormees kohe ette, kuid ajasõidu teine Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu MK) hingas talle terve sõidu kuklasse, kuid Krestinov säilitas külma närvi lõpuni ja võttis napi võidu. Hea sõidu tegi ka Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing), kes sõitis terve sõidu kindlalt kolmandal kohal ja ei jäänud ka esiduost väga kaugele.
Teises sõidus võttis Krestinov esikoha samuti võistluse alguses ja teisena sõitis pea poole maani Mägi, kuid siis möödus temas Kutsar, kes sõitis Mägilt eest, kuid Krestinovile väga lähedale ei pääsenud ja sellest sõidust tuli talle taas teine koht.
Kahe sõidu kokkuvõttes viis Toilast maksimumpunktid seega Krestinov Kutsari ja Mägi ees.
Samades sõitudes osalenud MX Jun klassis võitis etapi Kaarel Tilk (Husqvarna, Sõmerpalu MK), Romeo Karu (Husqvarna, VKJ Racing) oli seekord teine ja Tristan Uiga (Fantic, KTL Racing klubi) kolmas.

Naiste sõitudes näitas sarnaselt Pärnus paar nädalat tagasi peetud võistlusele head kiirust noor Carita Lomp (Husqvarna, Pärnu MC), kes võttis mõlemast sõidust üpriski kindlad võidud Karleen Randveri (Honda, Otepää MK) ees. Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas kolmanda koha sõidud neljanda ja kolmandana lõpetanud Celiin Jõesaar (Husqvarna, Sõmerpalu MK).

Kiireimas harrastajate MX Liiga klassis MX B võttis Toilas etapivõidu Hugo Nork (TM, Motoextreme), kes võitis mõlemad võidukihutamised. Teise koha sai seekord Marken Sonn (Husqvarna, Kose AMK) ja kolmanda Marten Enok (KTM, KTL Racing klubi).

Ülejäänud klasside TOP3 olid järgmised:

MX C
1. Fredi Kostikov (KTM, KTL Racing klubi)
2. Rommi Semenov (KTM, Motoextreme)
3. Jüri Saluste (Husqvarna, RedMoto Racing)

MX D

1. Timo Tjörven Teesalu (Husqvarna, Teesalu Racing Team)
2. Ain Klettenberg (KTM, Tihemetsa MK)
3. Paul-Martin Mäetamm (Husqvarna, Motoextreme)

MX E
1. Vahur Kahro (Husqvarna, SJT Kahro Racing)
2. Markko Poljakov (KTM, Kagu MK)
3. Kaur Nõmmemees (KTM, Ida MK)

MX V 40+
1. Dmitri Vinogradov (Kawasaki, Narva SK Energia)
2. Avo Ärm (Yamaha, Kohila Motospordi Klubi)
3. Valeri Homin (Husqvarna, Roosna-Alliku MK)

MX V 50+
1. Valdur Kahro (KTM, Kahro Racing)
2. Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK)
3. Andres Haramaa (Yamaha, Saaremoto)

Homme sõidetakse aga Toilas Castrol Eesti meistrivõistluste eelviimane etapp külgkorvidele ja quadidele. Lisainfo võistluse kohta https://msport.ee/events/castrol-motokrossi-emv-iv-etapp-2021-quadidele-ja-korvidele/

Toila etapi detailsed tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Events/1888064
MX Liiga ja teised koondtabelid: https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships