Andero Lusbo sai EMX Open klassi etapil Tsehhis 12. koha

EMX Open klassi euroopa meistrivõistluste kolmas etapp toimus 24. juulil Tsehhis Loketi krossirajal. Andero Lusbo (Husqvarna) teenis etapi kokkuvõttes 12. koha, sarja üldarvestuses on ta seitsmendal kohal.

Ajasõidust paremuselt kuueteistkümnendat ringiaega näidanud Andero Lusbo otsustas esimeses sõidus stardikoha valida üsnagi välja, samas kui kõik teised kiiremad sõitjad valisid koha stardipuu keskele. Sel hooajal startidega tihti hädas olnud Lusbo risk tasus ennast ära ja ta suutis enda kohta üsna hea stardi teha ja avaringil oli ta top 15 piiri peal. Kohe tema ees võttis koha sisse sarja liider ja kvalifikatsioonis kiireim olnud prantslane Nicolas Dercourt (Honda). Enamuse sõidust sõitiski Andero prantslase seljataga ja koos parandati positsioone. Sõidu lõpus suutis Dercourt siiski rihkem möödasõite teha ja ta tõusis üheksandaks. Lusbo lõpetas sõidu kõva pinnasega Loketi rajal kolmeteistkümnendana. Sõidu alguses neljandat kohta hoidnud Davide De Bortoli (Itaalia, Honda) oli sõidu teises pooles väga kiire ning ta võttis hooaja esimese sõiduvõidu. Teisena lõpetas sõidu eelmist etappi domineerinud Micha-Boy De Waal (Holland, Husqvarna) ja kolmandana Simone Croci (Itaalia, Husqvarna).

Teises sõidus läks Lusbo stardis samale riskile ja ta valis stardikoha taas täiesti välja. Sel korral tal start nii hästi ei õnnestunud ja lisaks jäi ta veel avakurvis ka kukkumisse kinni korraks. Lusbo õnneks oli ka järgnevates kurvides mitmeid kukkumise ja tal õnnestus sealt ilusti läbi tulla ja 17. kohale tõusta. Esimeste ringidega tegi Andero mitmeid kiireid möödasõite ja varsti oli ta juba 11. kohal. Kahjuks selleks hetkeks oli esikümme juba püüdmatult eest ära sõitnud ja Lusbo lõpetaski sõidu üheteistkümnendana. Avasõidu võitja De Bortoli juhtis ka teist sõitu, kuid lihtne eksimus sõidu keskel kukutas ta neljandale kohale. Siiski oli ta veel ka sellel positsioonil etapivõidus kinni. Itaallase närv aga vastu ei pidanud ja enne viimasele ringile minekut kukkus ta veel ja mängis esikoha maha. Teise sõidu võitis avasõidu viies Simon Jost (Slovakkia, KTM). Teine on sakslane Tim Koch (Husqvarna) ja kolmas Filippo Zonta (Itaalia, Honda).

Etapi kokkuvõttes tuli Andero Lusbo 18 punktiga 12. kohale. Esimese etapivõidu teenis 41 punktiga Simon Jost, teine oli 38 punktiga Filippo Zonta ja kolmas 36 punktiga Davide De Bortoli. Kolme etapi järel on Lusbo 55 punktiga seitsmendal kohal. Sarja liidriks tõusis 116 punktiga De Bortoli, teine on 112 punktiga Dercourt ja kolmas 97 punktiga Croci.

Järgmine etapp sõidetakse juba meie “kodurajal” Kegumsis 7. augustil.