Harri Kullas kogus haigusele vaatama MX Nationali kolmandal etapil vajalikke punkte

Nädalavahetusel toimus Canada Heightsi krossirajal MX Nationali kolmas etapp. Kahe etapi järel MX1 klassis liidrikohta hoidnud Harri Kullas ei saanud laupäeval toimunud kahel võistlussõidul esikoha eest võidelda, kuna tundis ennast halvasti. Pühapäevasteks sõitudeks Harri tervis nii palju paranes, et ta sai sõitudest osa võtta ja päeva lõpuks sarja liidrikoha enda kätte jätta.

Laupäeval toimunud esimeses sõidus ei käinud Harri kõhuviiruse tõttu üldse rajal. Teises võistlussõidus ta ikkagi starti läks ja sõidu kaasa tegi, kuid pingutada Kullas ei saanud nii nagu vaja oleks olnud. Siiski teenis ta sealt ühe punkti, mis võib hooaja kokkuvõttes lõpuks suurt rolli mängida.

Pühapäevaks oli Kullas juba nii palju kosunud, et ta oli võimeline taas hooga sõitma. Päeva avasõidus oli Harri stardi järel top 10 piiril. Sealt hakkas ta kiirelt kohti parandama ning sõidu lõpuks tõusis Kullas neljandaks. Esikoha teenis Tommy Searle, teine oli Evgeny Bobryshev ja kolmas Jake Nicholls. Teises sõidus sai Kullas parema stardi ja ta sai kohe koos liidritega sõitma hakata. Mõne ringi järel möödus Kullas Jake Millwardist ning tõusis neljandaks. Tema ees olid seejärel jälle samad mehed, kes avasõidus. Harri püsis liidritega koos ühes grupis sõidu lõpuni, kuid möödasõite teha enam ei õnnestunud ning finishis oli ta taas neljas. Võidu võttis Bobryshev, teine oli JoshGIlbert ja kolmas Tommy Searle.

Etapi kokkuvõttes sai Kullas 37 punktiga 11. koha. Esikoha teenis 88 punktiga Searle, teine oli 78 punktiga Nicholls ja kolmas 73 punktiga Gilbert. Kuigi konkurendid teenisid nädalavahetusega Harrist kõvasti rohkem punkte, siis jäi meie mees ikkagi veel sarja liidriks. Kolme etapi järel on Kullasel koos 179 punkti. Teisel kohal on 175 punktiga Todd Kellett ja kolmandal kohal 137 punktiga Jake MIllward.

Foto: CAB Screens Yamaha