Jörgen-Matthias Talviku sai Belgia EM-etapil 4. koha

Sel nädalavahetusel toimus Belgias Lommeli krossirajal EMX250 klassi euroopa meistrivõistluste kolmas etapp. Maailma raskeimaks krossirajaks peetav Lommeli rada sobis hästi Jörgen-Matthias Talvikule (Husqvarna), kes tegi hooaja ilusaimad sõidud ning teenis neljanda koha. Sarja kokkuvõttes tõusis ta seitsmendaks.

Esimeses võistlussõidus tegi Jörgen-Matthias Talviku super stardi ja ta võttis sisse kolmanda positsiooni. Kohe sõidu alguses möödus temast norraks Cornelius Toendel (Yamaha). Varsti oli aga Talviku taas kolmandal kohal, sest Toendel tegi väikese vea ning kukkus. Samal ajal läksid kaks liidrit oma teed. Esikohta hoidis sarja liider Nicholas Lapucci (Itaalia, Fantic) ja tema järel Kevin Horgmo (Norra, GASGAS). Horgmo hoidis Lapuccit pideva surve all ning lõpuks leidiski ta koha, kus mööda sõita ja asus ise sõidu liidriks. Horgmo ei saanud oma positsiooni aga väga kaua nautida, sest peagi eksis ta kurvi sõites ja lendas rajalt välja vastu metallaeda. Kuigi tema ratas sai kõvasti kannatada suutis Horgmo sõitu jätkata ja jõudis lõpuks finishisse neljandana. Norraka kukkumie tõstis teisele kohale Talviku, kel oli ka seljataga kindel vahe ja nii lõpetas Järgen-Matthias sõidu suurepärasel teisel kohal. Võidu võttis Lapucci, kolmas oli Rick Elzinga (Holland, KTM). Enamuse sõidust punktikoha piiril sõitnud Meico Vettik (KTM) suutis välja sõita lõpuks 18. koha, mis on tema hooaja parim.

Teises sõidus tegi Talviku taas ilusa stardi ning avaringilt tulle oli ta kuuendal kohal. Sõidu alguses parandas ta kohe positsiooni, kuid siis sõitis meie mehest mööda Liam Everts (Belgia, KTM) ja Talviku oli taas kuues. Evertsi endasist mööda lasknud Florian Miot (Prantsusmaa, KTM) ei suutnud kinni hoida ka Talvikut, kes viiendale kohale tõusis. Selleks hetkeks olid vahed ees olevate meestega juba sisse tekkinud ja Talviku võttiski lõpuks viienda koha. Ilusa sõidu tegi Rick Elzinga, kes sõidu alguses sõitis mööda Lapuccist ning seejärel esikohta sõidu lõpuni enda käes hoida suutis. Lapucci lõpetas sõidu teisena ja Horgmo kolmandana. Talviku ette mahtus veel neljandana Everts. Meico Vettiku sõit ebaõnnestus ja ta katkestas sõidu juba kuuendal ringil.

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 38 punkti ja see andis talle neljanda koha. Samade punktidega tuli kolmandaks Kevin Horgmo. Etapivõidu teenis 47 punktiga Lapucci, teine oli 45 punktiga Elzinga. Meico Vettik sai 3 punktiga 24. koha. Enne kolmandat etappi sarja 17. kohta hoidnud Talviku tegi suure tõusu ja on nüüd 57 punktiga 7. kohal. Liidrikohal on 142 punktiga Lapucci, teine on 116 punktiga Horgmo ja kolmas 102 punktiga Elzinga.

Järgmine etapp toimus uuel nädalal Lätis Kegumsi krossirajal.