Harri Kullas võitis Soome MV etapi Orimattilas

Soome motokrossi meistrivõistluste neljas etapp toimus möödunud nädalavahetusel Orimattila krossirajal. Heas hoos olid seal meie krossisõitjad Harri Kullas ja Indrek Mägi, kes MX1 klassis kaksikvõidu võtsid.

MX1 klassis keegi meie meestest ajasõidus esikolmikusse ei jõudnud, kuid võistlussõitudes oli olukord juba vastupidine. Avasõitu asus juhtima Harri Kullas, kes kellelegi rajal võimalust ei andnud enam ning väga kindla sõiduvõidu teenis. Ilusa sõidu tegi Indrek Mägi, kes avaringilt tulles neljas oli. Tugeva sõidu lõpu teinud Mägi tõusis lõpuks teiseks. Kolmanda koha võttis Juuso Matikainen. Karel Kutsar lõpetas sõidu viiendana.

Teises sõidus asus avaringil liidriks jälle Kullas, kes taas oma võimu näitas ja ligi minutilise esikoha Emil Silanderi ees teenis. Taas tegi hea sõidu ka Mägi, kes korduvalt teist kohta hoidis, kuid lõpuks Silanderi paremust pidi tunnistama ja kolmanda kohateenis. Stardi järel päris viimaste sekka jäänud Karel Kutsar suutis lõpuks viiendaks tõusta.

Päeva lõpetas superfinaal ja seal võtsid eestlased koguni kolmikvõidu. Stardivõidu teenis seal Indrek Mägi, kuid peagi võttis esikoha enda kätte Kullas, kes sõidu ka võitis. Mägi lõpetas sõidu teisena ja sõidu alguses viies olnud Karel Kutsar kerkis lõpuks kolmandaks.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Kullas, teine oli 42 punktiga Mägi ja kolmas 40 punktiga Silander. Kutsar sai 32 punktiga viienda koha. Sarja kokkuvõttes kuulub nüüd eestlastele kolm esimest positsiooni. Esikohta hoiab 230 punktiga Indrek Mägi, teisel kohal on 225 punktiga Harri Kullas ja kolmandal kohal 215 punktiga Karel Kutsar.

MX2 klassis olid meie meestest võistlemas Kaarel Tilk ja Mikk-Martin Lõhmus. Sõidud seitsmenda ja kaheksadana lõpetanud lõpus oli etapi kokkuvõttes 27 punktiga viies. Tilk oli sõitudes kuueteistkümnes ja kuues ning see andis talle 20 punkti ja üheteistkümnenda koha.