Noored speedway sõitjad võistlesid Soomes ja Ukrainas

Möödunud nädalavahetus möödus mitmele Eesti speedway sõitjatele välisvõistlustel osalemise tähe all.

Laupäeval toimusid Soome Speedway paarissõidu meistrivõistlused Kaanaas. Eestit esindasid seal Markus Lill ning Aadam Seermaa. Meeskondlikult koguti sõitudes 13 punkti (Makrus 9 punkti, Aadam 4 punkti.) ning saavutati seitsme tiimi arvestuses tubli viies koht.

Samuti oli laupäeval Ukrainas, Rivnes, European 125cc Youth Track Racing Cup, kus osalesid Frido Ving Viidas ja Silvar Avi. Kahjuks ei õnnestunud meie poistel pääseda poolfinaalidesse. Lõppkokkuvõttes saavutas Frido 12. koha ning Silvar 15. koha.

Pühapäeval jätkasid Markus ja Aadam nädalavahetust Kaanaas toimunud individuaalsel võistlusel „Speedway Suomi sarja“. Markusel õnnestus koguda eelsõitude ja poolfinaaliga 12 punkti (2,2,3,3,2,0) ning pääseda ka finaali. Finaalis tuli aga tunnistada tugevate soomlaste võimu ning leppida neljanda kohaga. Aadamal olid kahjuks kahes sõidus kukkumised, aga sellegipoolest õnnestus koguda 5 punkti (2,2,1,F,F), pääseda poolfinaali ning tulla seitsmendaks. Kokku osales 12 sõitjat Eestist ja Soomest.

Meie Speedway poiste järgmised võistlused:

14. august – Hyvinkää, Soome meistrivõistlused

21. august – Rivne, Ukraina meistrivõistlused

23. august – Hyvinkää, Soome Liiga 4. etapp

20. aug, 21. aug – Diedenbergen, Saksamaa – FIM Track Racing Youth Gold Trophy – Frido Ving Viidas

Lisaks toimus laupäeval ka Euroopa Speedway U19 Meistrivõistlus, kus esmakordselt Läti Speedway ajaloos krooniti Euroopa U19 meistriks Läti noor talent – Francis Gusts. Francis on koos Ernests Matjusonoksiga ka 2021. aasta Euroopa meister U19 paarissõidus. Mõlemad noored on eelnevatel aastatel võistelnud korduvalt ka Eestis.