Hardi Roosiorg sai Saksamaa MV etapil 7. koha

Nädalavahetusel toimus Dreetzi krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp. Raskel liivarajal käisid võistlemas ka mitmed eestlased. Kõige tugevamas MX Masters klassis saavutas Hardi Roosiorg kolme sõidu kokkuvõttes seitsmenda koha.

MX Masters klassis olid meie meestest stardis Hardi Roosiorg ja Gert Krestinov. Kvalifikatsioonis oli Krestinov oma grupi neljas ja Roosiorg oma grupi viies. Laupäeval toimunud avasõidus tegi ilusa stardi Krestinov, kes esimeselt ringilt tuli tagasi teisel kohal. Sõidu jooksul said Gerdist mööda Jordi Tixier (Prantsusmaa) ja Lars van Berkel (Holland) ning Gert lõpetas sõidu neljandana. Esikoha teenis Tixier, teine oli Cyril Genot (Belgia) ja kolmas Lars van Berkel. Ka Hardi Roosiorg tegi enda kohta korraliku stardi ja ta alustas sõitu esikümne piirilt. Sõidu jooksul tegi ta mõned möödasõidud ja jõudis finishisse kaheksandana.

Pühapäeval oli kavas kaks võistlussõitu. Päeva esimeses sõidus tegi parema alguse taas Krestinov, kes avaringilt tuli tagasi kaheksandana. Gert näitas rajal väga head kiirust ja tal õnnestus sõidu jooksul korraks juba kolmandale kohale tõusta. Kiire prantslane Tixier sai Gerdist siiski uuesti mööda ja meie mees lõpetas sõidu taas neljandana. Roosiorg alustas sõitu sarnaselt avasõidule top 10 piirilt. Hardi suutis rajal head kiirust näidata ning tugeva sõiduga tõusis ta lõpuks viiendaks. Esikoha teenis Genot, teine oli Tom Koch (Saksamaa) ja kolmas Tixier.

Viimases sõidus ebaõnnestus mõlemal meie mehel start ja kohti tuli parandama hakata rivi lõpust. Kogu sõidu tõusvas joones sõitnud Krestinov tõusis juba kaheksandale kohale, kuid kümnendal ringil jäi ta raja äärde ja pidi katkestama. Veel tagantpoolt tulema hakanud Roosiorg päästis, mis päästa võimalik ja suutis lõpuks 12. kohale tõusta. Esikoha teenis taas Genot, teine oli Koch ja kolmas Tixier.

Etapi kokkuvõttes sai esikohe 72 punktiga Genot, teine oli 65 punktiga Tixier ja kolmas 60 punktiga Koch. Hardi Roosiorg tuli 38 punktiga seitsmendaks ja Gert Krestinov 36 punktiga üheksandaks. Sarja kokkuvõttes on liidrikohal 154 punktiga Tixier, teine on 152 punktiga Genot ja kolmas 146 punktiga Koch. Krestinov hoiab 86 punktiga seitsmendat koha ja Roosiorg 70 punktiga 11. kohta.

125cc klassis oli rajal samuti kaks eestlast, Romeo Karu ja Tristan Uiga. Suuremate kogemustega Karu suutis punkte teenida kõigis kolmes sõidus. Esimeses sõidus tegi Karu ilus stardi ja ta oli esikümne piiril, kuid sõiduga andis ta kohti ära ning finishisse jõudis ta 15. kohal. Teises sõidus tegi Karu taas ilusa alguse ja seekord suutis ta tõusvas joones liikuda ja paari konkurendi abiga tõusis Romeo sõidu lõpuks kuuendaks. Viimases sõidus oli Romeo start kõige kehvem, kuid ta tegi taas korraliku sõidu ja lõpetas kümnendana. Uiga suutis punkte teenida vaid teisest sõidust. Top 20 piirilt sõitu alustanud Tristan suutis lõpuks 12. kohale tõusta. Avasõidus oli Uiga kahekümneviies ja kolmandas sõidus kahekümneteine.

Etapi kokkuvõttes teenis Karu 32 punktiga kaheksanda koha. Uiga oli üheksa punktiga kahekümnes. Esikoha teenis maksimaalse 75 punktiga Scott Smulders (Holland), teine oli 62 punktiga Constantin Piller (Saksamaa) ja kolmas 54 punktiga Karlis Alberts Reisulis (Läti). Sarja kokkuvõttes on Karu 32 punktiga 17. kohal ja Uiga 14 punktiga 27. kohal. Liider on 125 punktiga Smulders.

85cc klassis oli rajal kolm eestlast. Parima tulemuse tegi Romeo Pikand, kes mõlemad sõidus 12.. kohal lõpetas ning ka etapi kokkuvõttes 18 punktiga 12. koha teenis. Sebastian Leok oli sõitudes 20 ja 13 ning see andis talle päeva kokkuvõttes 9 punktiga 16. koha. Travis Leok lõpetas sõidud 15. kohal ja 22. kohal. Etapi kokkuvõttes oli ta 6 punktiga seitsmeteistkümnes. Esikoha teenis 50 punktiga Janis Martins Reisulis (Läti). Kolme etapi järel on Pikand 76 punktiga 9. kohal. Sebastian Leok on 24 punktiga kaheksateistkümnes ja Travis Leok 7 punktiga kahekümnekaheksas.

Järgmine etapp toimub 4-5. septembril Fürstlich Drehna krossirajal.

Foto: ADAC Masters