Sebastian Leok ja Lucas Leok võidutsesid noorte karikavõistluste etapil Haanjas

Haanjas jätkusid Eesti noorte motokrossi ja Pitbike klasside karikavõistlused ning samas jagati ka 50cc klassis Eesti meistrivõistluste punkte. 85stel oli päeva lõpuks parim Sebastian Leok, 65stel Lucas Leok ja 50stel Theo Kolts. Pitbike kiireimas klassis võitis aga etapi Juss Maidla.

85cc klassis mahtusid kvalifikatsioonis 0,015 sekundi sisse Romeo Pikand (KTM, Viljandi Motospordiklubi) ja Sebastian Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), millest võis eeldada, et just nende kahe vahel esikoht välja mängitaksegi.
Avasõitu asus juhtima Leok ja kuna Pikand oli alguses alles viies, siis sai Leok kohe edumaad kasvatama hakata. Pikand möödus sõidu jooksul eessõitvastest konkurentidest ning tõusis viimases kolmandikus ka teiseks, kuid Leok oli juba kaugel ees ja võttis kindla esikoha. Pikand pidi seega teise kohaga leppima ja kolmandana ületas lõpujoone Kaspar Uibu (Yamaha, Sõmerpalu MK).
Leok sai ka teises sõidus kohe esimesena minema ja Pikand oli neljas, kuid eksis teisel ringil ja langes viiendaks. Seejärel alustas Pikand Leoki tagaajamist ja tal õnnestus ka konkurendile järgi jõuda, kuid Leok säilitas külma närvi ja edestas Pikandit ikka napi 0,8 sekundiga. Kolmas oli seekord Tristen Mardo (KTM, AYR Racing team), kes oli avasõidus neljas.
Kahe sõidu kokkuvõttes võidutses seega Leok Pikandi ees ja kolmas oli tänu viimasele sõidule Mardo.

Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK) oli 65cc kiireim juba kvalifikatsioonis ning ei andnud taas konkurentidele ka võistlussõitudes erilist sõnaõigust, kui oli kindlalt parim mõlemas võidukihutamises. Sama veenev oli teise koha saanud Enriko Peilman, kes edestas kummaski sõidus klubikaaslast Karl Teesalu (mõlemad KTM, RedMoto Racing), mis tähendas, et etapi esikolmik oligi Leok, Peilman ja Teesalu.

Eesti meistritiitlile võistlevate 50cc arvestuses võistlesid esikohale kolm sõitjat Theo Kolts (GasGas, Pärnu MC), lätlane Patriks Cirulis (Husqvarna) ja Rasmus Näär (KTM, LL Racing) ning kummaski suutis Kolts lätlase napilt selja taha jätta, kellest omakorda jäi sekundi kaugusele Näär.

Pitbike MX klassis võitis mõlemad sõidud Juss Maidla (Bucci Moto, Kagu MK) kindlalt Claus Oliver Pajuri (Bucci Moto) ees ja kahe sõidu kokkuvõttes tuli kolmandaks Kristel Raba (Bucci Moto, Viljandi Motospordiklubi), kes oli kummaski võidukihutamises neljas.

Ülejäänud klasside tulemused:

Pitbike Semi 88
1. Lauri Maks (Bucci Moto, Freetime Racing)
2. Kristel Raba (Pitpro, Viljandi Motospordiklubi)
3. Henry Küper (YCF, Viljandi Motospordiklubi)

Pitbike Semi 88 Junior
1. Ralf Kahu (TCB, Abja tehnikaring)
2. Oliver Kalle (YCF, Viljandi Motospordiklubi)

50 Mini
1. Valters Jurcenko (Husqvarna, Läti)
2. Karl Hünerson (KTM, LL Racing)
3. Ron Tiisler (Husqvarna, Sõmerpalu MK)

50PW
1. Rayan Tahk (Yamaha, SK Yamaha Keskus)
2. Henri Maansoo (Yamaha, SK Yamaha Keskus)
3. Rudi Koppel (Yamaha, Ida-Saare MK)

ATV Lapsed
1. Argo Algma (Apex, Linnamäe Krossiklubi)
2. Kaspar Saar (Apex, Linnamäe Krossiklubi)
3. Ramos Sokolov (Apex, Sõmeru Racing)

ATV Lapsed Junior
1. Kren Astok (Apex, Sõmeru Racing)
2. Patrick Palojärv (Apex)

Noorte karikavõistlused jätkuvad juba eeloleval laupäeval Linnamäel.

Haanja tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1901436

Eesti meistri- ja karikavõistluste seisud:
https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships