Eestlased tõid mitmeid poodiumikohti Läti motokrossi meistrivõistluste avaetapilt

Möödunud nädalavahetusel toimus Aloja krossirajal Läti motokrossi meistrivõistluste avaetapp. MX1 klassis teenis kolmanda koha Indrek Mägi. Külgvankritel tulid teiseks Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu.

Kui hommikuse kvalifikatsiooni said sõitjad veel kuival rajal läbi, siis võistlussõidus toimusid juba vihmasajus ja üsna rasketes tingimustes. MX1 klassis olid lätlastele vastu astumas Indrek Mägi ja Karel Kutsar. Avasõit jäi juba kahjuks teisel ringil pooleli Kutsaril. Indrek Mägi võitles sõidus kolmanda koha eest Karlis Kalejsiga ja seal jäi võitjaks meie mees. Esikoha teenis avasõidus Karlis Sabulis, teine oli ajakaristuse saanud Toms Macuks. Teiseks sõiduks muutusid olud juba paremaks. Esikoha eesti heitlesid omavahel taas Macuks ja Sabulis. Võidu võttis sekundilise edumaaga Macuks. Mägi tegi taas hea sõidu ja tuli finishisse kolmandana, Karel Kutsar lõpetas sõidu viiendana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Macuks, teine oli 47 punktiga Sabulis ja kolmas 40 punktiga Mägi. Karel Kutsar jäi ühe sõidu punktidega kaheksandaks.

MX2 klassis meie poistel nii hästi kahjuks ei läinud. Ainsana suutis mõlemad sõidud lõpetada Mikk-Martin Lõhmus, kes mõlemas sõidus seitsmes oli ja etapi kokkuvõttes 28 punktiga kuuenda koha teenis. Avasõidus viienda koha saanud Kairo Katkosilt katkestas teise sõidu ja tema pidi kokkuvõttes leppima 12. kohaga. Avasõidu katkestama pidanud Egert Pihlak oli aga teises sõidus teine ning kokkuvõttes andis see talle üheksanda koha. Etapivõidu teenis mõlemas sõidus parim olnud Mairis Pumpurs (50 punkti). Teine oli 40 punktiga Kristers Drevinskis ja kolmas 36 punktiga Arnolds Snikers.

Külgvankritel kuulusid kaks poodiumikohta meie korvipaaridele. Esimeses sõidus kuuendana finishisse tulnud Normak ja Kasesalu suutsid teise sõidu teisena lõpetada ja see andis neile ka etapi kokkuvõttes 37 punktiga teise koha. Avasõidus kolmandand olnud Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp lõpetasid teise sõidu viiendana ja kokkuvõttes teenisid nad 36 punktiga kolmanda koha. Esikoht läks 45 punktiga Kristof Santermansile ja Elvijs Mucenieksile.

125cc klassis oli meie parim Joosep Pärn, kes mõlemad sõidud kuuendana lõpetas ja kokkuvõttes 30 punktiga viienda koha saavutas. Samade punktidega tuli kuuendaks Tristan Uiga, sõitudes oli ta viies ja seitsmes. Esikoht läks 47 punktiga Karlis Reisulisele, teine oli 40 punktiga Martins Platkevics ja kolmas 38 punktiga Roberts Lusis.

85cc klassis oli meie parim Sebastian Leok, kes 33 punktiga viienda koha sai. Sõidud lõpetas Sebastian neljandana ja kuuendana. Kuues oli 28 punktiga Travis Leok, sõitudes oli ta kuues ja seitsmes. Samade punktidega tuli seitsmendaks Romeo Pikand, sõidud lõpetas ta viienda ja kaheksandana. Esikoht läks 45 punktiga Markuss Ozolinsile.

Foto: Oliver Pajuri